8 beneficii ale strugurilor negri. Ajută inima și promovează sănătatea ochilor pe tot parcursul vieții

struguri negri Foto: Freepik @azerbaijan_stockers
Află mai multe despre antioxidanții din compoziția strugurilor negri responsabili pentru îmbunătățirea sănătății.

Pentru cei care sunt interesați să își îmbunătățească sănătatea inimii, includerea strugurilor negri în dieta lor poate fi o opțiune atât gustoasă, cât și sănătoasă. Dincolo de a-ți satisface doar pofta de fructe, strugurii oferă o varietate de avantaje care merg dincolo de simpla satisfacere a papilelor gustative. Ei sunt plini de antioxidanți și de diferite substanțe care promovează sănătatea.

Strugurii negri, cunoscuți și sub numele de kala angur, sunt un puternic antioxidant și un fruct care reduce colesterolul și care poate îmbunătăți semnificativ sănătatea inimii. Acești struguri nu numai că ajută la gestionarea sănătății inimii, dar contribuie, de asemenea, la nivelul de zahăr din sânge și la pierderea în greutate.

Mai jos vei găsi 8 beneficii ascunse pentru sănătate ale strugurilor negri, subliniind rolul lor în funcția cardiacă. Cu toate acestea, este important de reținut că moderația este crucială pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestui fruct. Înainte de a consuma struguri negri, este recomandat să consulți un dietetician pentru a determina cantitatea potrivită pentru tine.

Vezi și: Fructul sfânt din Himalaya protejează inima și ficatul. 7 beneficii ale uleiului de cătină de mare

Pot ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge

Strugurii negri, bogați în resveratrol, pot ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea sensibilității la insulină și combaterea rezistenței la insulină. Acest lucru îi face să fie benefici pentru persoanele cu diabet sau pentru cele cu risc de apariție a acestuia, reducând astfel potențialele complicații și promovând un control mai bun asupra nivelului de zahăr din sânge.

Ajută inima

Resveratrolul, nu numai că controlează zahărul din sânge, ci și îmbunătățește sănătatea inimii prin reducerea inflamației, stabilizarea tensiunii arteriale și stimularea circulației sângelui. Încorporarea strugurilor negri în dieta ta poate reduce riscul de boli de inimă. Potrivit TheHealthSite, resveratrolul protejează sistemul cardiovascular.

Are efecte anti-îmbătrânire

Este interesant de remarcat că strugurii negri au efecte care rezistă la trecerea timpului. Aantioxidanții din compoziția strugurilor negri împiedică radicalii liberi să provoace deteriorarea și îmbătrânirea prematură a pielii. Radicalii liberi sunt un factor care contribuie în multe cazuri. Consumul de struguri negri poate ajuta la reducerea apariției ridurilor, la creșterea elasticității pielii și la producerea unui ten care pare mai tânăr.

Vezi și: 5 alimente ușor de digerat pentru o stare de bine a sistemului gastrointestinal. Ușurează procesul digestiv al organismului

Promovează sănătatea digestivă

Strugurii negri sunt o alegere excelentă pentru un intestin mai sănătos, deoarece includ o cantitate mare de fibre dietetice. Prezența fibrelor în acești struguri promovează tranzitul  intestinal regulat, ajută la prevenirea constipației și contribuie la sănătatea generală a tractului digestiv. Consumul de struguri negri ca parte a dietei tale poate ajuta la păstrarea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea problemelor digestive.

Foto: Freepik @artemsh

Ajutoare în gestionarea greutății

Dacă îți urmărești greutatea, strugurii negri sunt o alegere bună pentru dieta ta, deoarece sunt săraci în calorii. Pentru că sunt săraci în calorii, dar cu un conținut ridicat de fibre, sunt o alegere excelentă pentru o gustare nutritivă. Aceștia includ o cantitate mare de fibre, care ajută la suprimarea poftei de mâncare și reduce probabilitatea de a face excese. În plus, pentru a satisface pofta de dulciuri, strugurii ar putea fi o opțiune mai bună decât alimentele zaharoase procesate care sunt disponibile.

Sunt un agentul natural anticancerigen

Strugurii care sunt negri sunt încărcați cu antioxidanți, care s-au dovedit a avea proprietăți anticancerigene. Antioxidanții, cum ar fi resveratrolul, au potențialul de a proteja celulele de daune și de a inhiba simultan dezvoltarea celulelor canceroase. S-a constatat că un consum regulat de struguri negri are capacitatea de a reduce șansele de a dezvolta unele tumori maligne, cum ar fi cancerul de sân, de colon și de prostată.

Protejează sănătatea ochilor

Strugurii negri, care sunt încărcați cu vitamine și minerale esențiale, sunt o componentă importantă în procesul de păstrare a sănătății ochilor. Luteina și zeaxantina sunt două exemple de antioxidanți care protejează ochii de daunele oxidative care pot fi cauzate de radicalii liberi. Prin încorporarea strugurilor negri în dieta ta, îți poți proteja ochii de degenerescența maculară legată de vârstă și poți promova sănătatea generală a ochilor pe tot parcursul vieții.

Întăresc sistemul imunitar

Strugurii negri oferă o sursă semnificativă de nutrienți care îmbunătățesc sistemul imunitar. Datorită abundenței de vitamine, minerale și antioxidanți pe care îi conțin, aceștia ajută la întărirea sistemului imunitar împotriva bolilor și infecțiilor. Dacă dorești să îți întărești sistemul imunitar și să reduci probabilitatea de a te îmbolnăvi, încorporarea strugurilor negri în dieta ta ar putea fi benefică.

Consumul regulat de struguri negri nu numai că oferă o explozie de gust, dar și o multitudine de beneficii pentru sănătate, în special pentru sistemul cardiovascular. Aceștia sunt o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți sănătatea. Reține că moderația este cheia și, din acest motiv, ar trebui să ceri sfatul unui dietetician pentru a-ți maximiza consumul și a profita la maximum de acest fruct bogat în nutrienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel