Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
7 medici din Brașov cercetați pentru abuz în serviciu și fals, caz penal atestate pentru șoferi
18 iul 2019 / 18:19
Șapte medici, angajați ai unui cabinet din Brașov care eliberează atestate medicale pentru conducătorii auto, sunt cercetați, sub control judiciar, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov.
Fișa, medicală, pixul, stetoscopul sunt doar câteva obiecte care sunt ”casă” pentru germeni

„Din cercetări a reieșit că cei în cauză, în calitate de medici care își desfășurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația în vigoare, care presupun obligația de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unității în cauză, în vederea obținerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcții", precizează IPJ Brașov, citat de Agerpres.

Pe 15 iulie, polițiștii brașoveni de investigare a criminalității economice, cu sprijinul celor criminaliști și a celor de la Acțiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror de la Judecătoria Brașov, au desfășurat o percheziție la sediul societății comerciale/cabinetului, în urma căreia au fost ridicate probe și au fost conduse la audieri 15 persoane.

Neregulile constatate

„Toți medicii specialiști, membrii în comisie, cu toate că figurează angajați ai societății comerciale, și-ar fi desfășurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unități/cabinete medicale, nefiind prezenți la sediul persoanei juridice percheziționate. Aceștia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea și parafarea fișelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale", au susținut anchetatorii.

Procurorul de caz a dispus punerea sub control judiciar a celor șapte medici în data de 17 iulie, a menționat sursa citată.


Ştiri Recomandate

Victor Costache, coronavirus: Termoscanerele sunt mai puțin eficace decât în alte patologii
Renunțarea la fumat reduce riscul de cancer. Niciodată nu este prea târziu să te lași
India, avortul permis până la 24 de săptămâni de sarcină
Coronavirus. Ministrul Sănătății despre medicii demisionari de la UPU Bacău
EXCLUSIV
Ce ar trebui să facă românii în plin sezon gripal. Dr Adrian Streinu-Cercel explică
Coronavirus: toți medicii de la UPU Bacău și-au dat demisia. Motivul
Comentarii