7 lucruri pe care trebuie să le facă femeile ca să evite bolile de inimă

Boli de inimă
Bolile de inimă sunt principala cauză de deces și la femei, nu doar la bărbați. Iată câteva lucruri simple pe care le poți face ca să eviți aceste afecțiuni

Femeile, mai ales cele aflate vârsta a II-a, au cel mai mare risc de a dezvolta bolile de inimă. Trecerea la menopauză este marcată de modificări hormonale, de distribuție a grăsimilor și de o creștere a nivelului de colesterol. 

În rândul femeilor, 90% au unul sau mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă la un moment dat în viață, conform statisticilor American Heart Association. Cu toate acestea, 80% din bolile cardiovasculare sunt prevenibile. Iată ce trebuie să faci: 

1) Verificări anuale

Este important să faceți controale anuale pentru a evalua riscul pentru sănătatea inimii și pentru a lua măsuri. Pregătiți-vă pentru consultul medical la fel cum ați face atunci când strângeți documente pentru a vă întâlni cu un consilier financiar. Fiți pregătit să discutați despre orice istoric familial de boli de inimă sau alte probleme ați avea. Nu ar trebui să fii pasivă, la consultație. Ar trebui să porți o conversație. 

2) Atenție la simptomele unui atac de cord

Simptomele de atac (infarct) de cord la femei pot acoperi un spectru mai larg comparativ cu simptomele la bărbați. Femeile pot experimenta simptomele „clasice" de atac de cord - de presiune toracică, disconfort toracic sau lipsa respirației -, la fel cum fac bărbații. Dar, de asemenea, femeile pot avea simptome precum dureri de spate, de obicei pe partea stângă; dureri de umăr; o plinătate în stomac sau greață ca semne ale unui atac de cord iminent.

3) Ați avut o complicație de sarcină?

Diabetul și hipertensiunea arterială în timpul sarcinii, precum și nașterea prematură au fost legate de un risc crescut de boli cardiovasculare ani mai târziu, pentru mamă. Asta pentru că sarcina este un test de stres pentru organism.

4) Obezitatea

Obezitatea, cea mai frecventă boală metabolică, se asociază adesea cu boli cronice severe, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, apneea in somn etc.  

5) Fumatul

Fumatul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Nu este singurul, dar este cel mai important factor de risc cardiovascular, așa că să vă lăsaţi de fumat este cel mai bun lucru pe care îl puteţi face pentru a vă scădea riscul de a suferi de boli ale inimii sau ale vaselor de sânge.

6) Stăpâniți stresul

Stresul cronic este un alt motiv de îngrijorare pentru femei. Poate duce la comportamente și factori de risc care influențează bolile de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, inactivitatea și supraalimentarea.

7) Dormiți suficient

Lipsa de somn – faptul că dormiți mai puțin de șase sau șapte ore pe noapte - este legată de boli de inimă, au arătat cercetările. Somnul prost și puțin a fost legat de tensiunea arterială ridicată, poate face dificilă pierderea în greutate și poate face mai puțin probabil să doriți să faceți exerciții fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel