La vârsta a doua, prevenția...
Unele alimente nu sunt foarte bune dacă sunt consumate pe stomacul gol. Iată 7 dintre ele:
Deși roșiile sunt bogate cu vitamina C și substanțe nutritive, acidul tanic pe care îl conțin crește aciditatea în stomac și poate duce la probleme gastrice, dacă sunt consumate pe stomacul gol.
Nici citricele precum portocalele și lămâia nu trebuie consumate dimineața, pe stomacul gol. Acidul citric, în sine, nu este un alergen, dar el poate provoca iritații ale stomacului, pielii și gurii, și balonare. De asemenea, prezența fructozei în citrice vă poate afecta digestia.
Totuși, sucul de lămâie se poate consuma dimineața dacă este diluat în apă călduță, și atunci are efecte benefice.
Pere conține fibre brute. Când îl mâncăm pe stomacul gol, asta poate dăuna membranelor mucoase delicate și poate provoca dureri de stomac. Este recomandabil să-l consumați pere dimineața doar dacă le tăiați bucăți și le consumați cu cereale de ovăz.
Consumul de băuturi răcoritoare carbogazoase și dulci, pe stomacul gol, baloneză. Dar mai fac ceva: cresc condițiile acide din stomac, ceea ce e o posibilă cauza a cancerului esofagian! Acidul în cantități pre amare poate provoca, de asemenea, eroziune în stomac și intestine.
Dimineața devreme, poate să pară o ideea bună să vă delectați cu produse de patiserie, mai aveți dacă aveți un astfel de magazin în drum spre muncă. Dar nu e! Indiferent dacă aveți stomacul gol după ce v-ați trezit sau mai târziu în cursul zilei, aceste alimente s-ar putea să nu fie ce amai bună alegere pentru stomacul dvs. Conțin din plin de drojdie care vă poate irita stomacul. Plus sutele de calorii cu care vin la pachet și care duc la obezitate.
Consumul de alimente picante dis de dimineață crește riscul de iritare a stomacului, ceea ce poate duce la reacții acide și crampe și poate declanșa indigestie. Usturoiul, ardeiul iute și ghimbirul sunt exemple de alimente picante care nu trebuie consumate pe stomacul gol.
Când zahărul intră în stomacul gol, corpul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a-și menține nivelul normal în sânge. Este „rețeta” pentru apariția bolilor oculare, întrucât dacă ai prea mult zahăr în sânge asta îți poate deteriora retina - partea ochiului care detectează lumina și vă trimite semnale către creier printr-un nerv din partea din spate a ochiului (nervul optic). Mai mult, zahărul este un aliment care formează acid când se descompune, ceea ce poate perturba echilibrul acid-alcalin. Nu mai spunem că cei cu risc de diabet zaharat și glicemie ridicată ar trebui să evite cu totul dulciuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...