6 tipuri de persoane ce nu trebuie să bea bere. Diabeticii se află pe listă

6 tipuri de persoane. FOTO Pexels @ Elevate
Berea, băutura ce nu este pentru toată lumea. Află dacă ești pe ”lista neagră”.

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, mai ales în timpul sezonului cald. Potrivit datelor OMS, din urmă cu un deceniu, România se afla pe locul 5 în rândul consumatorilor de alcool pe cap de locuitor, în timp ce BeerInfo notează că persoanele cu vârste de peste 21 de ani au un consum mediu anual de peste 100 de litri de bere, citat de EatThis.

În ciudat gustului ”puternic și amărui”, cum spune reclama, berea nu este prietena tuturor, chiar dacă adună laolaltă prietenii.

Consumul de BERE te poate îmbătrâni mai devreme

Cine trebuie să spună pas ”ieșirii la bere”

Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet se află printre cele pentru care berea nu este deloc recomandată. Berea conține zahăr, chiar dacă pe ambalaje nu o să găsiți acest lucru la secțiunea ”ingrediente”, el fiind creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.

"Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos", spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai, citat de EatThis.

Persoanele supraponderale și cele aflate la dietă. Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme, este cazul să stați deoparte de această băutură foarte populară. "Berea este încărcată cu între 100 și 200 de calorii, cu o valoare nutritivă redusă", spune Kung.

Potrivit unei cercetări publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 0,5 litri cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit zilnic de calorii necesar pentru pierderea în greutate. Schimbați sticla de bere cu o sticlă de apă pentru a economisi acele calorii goale.

6 băuturi care te deshidratează fără să-ți dai seama, deși le bei ZILNIC. Cum se bea CORECT cafeaua

Persoanele cu intoleranță la gluten sau cu boală celiacă. Cei care urmează o dietă fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la apariția unor viitoare probleme digestive.

"Berea conține adesea gluten care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ceea ce duce la simptome gastrointestinale", spune Kung. Există beri fără gluten care pot fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.

Persoanele cu antecedente de sindrom de colon iritabil. Problemele de stomac sunt lucruri foarte serioase, mai ales în cazul celor cu sindromul de colon iritabil.

"Berea cauzează adesea balonare, gaze, diaree și, uneori, dureri abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau prin faptul că provoacă retenție de lichide la unii pacienți", spune Kung.

Persoanele cu antecedente de boală hepatică cronică sau ciroză hepatică.

"Berea este alcool care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în cadrul cirozei, hepatitei virale sau a unei boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la un declin al funcției hepatice", mai spune Kung.

Pacienți cu antecedente de arsuri la stomac. Pe lângă evitarea alimentelor acide sau bogate în grăsimi, alimente ce provoacă arsuri la stomac, și berea intră în această categorie.

"Se știe că berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior (care separă stomacul de esofag), ceea ce are ca rezultat mai mult acid care se inversează în esofag, ceea ce duce la simptome de arsuri la stomac”, mai spune Kung.

Vezi și: Berea, cea mai periculoasă băutură pentru ficat. Risc de STEATOZĂ, pancreatită, colecistită. Un român bea 100 de litri pe AN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel