Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Fripturi, bomboane, tort: putem să gustăm, dar ar trebui să facem acest lucru cu măsură. Cu toate acestea, știm cu toții că este mai ușor de spus decât de făcut. Pentru unii oameni este imposibil să nu mănânce nimic timp de câteva ore, fără să devină slăbiți și ursuzi. Acest lucru ar putea avea legătură cu faptul că nivelul zahărului din sânge nu este stabil.
Dacă nivelul zahărului din sânge este stabil, vă veți simți mai energic și în formă.
Dacă nivelul zahărului din sânge fluctuează constant, vei fi mult mai sensibil la cedarea poftelor, vei avea scăderi de zahăr și te vei simți foarte obosit tot timpul. Iată cum funcționează: de fiecare dată când mănânci ceva, nivelul zahărului din sânge crește. Zaharurile din alimentele pe care le consumați (sunt cunoscute și ca „glucoză”) ajung în fluxul sanguin. Cu cât alimentele conțin mai multă glucoză, cu atât sunt mai mari vârfurile de zahăr din sânge. Nivelurile constante de zahăr din sânge nu sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți creșteri mari de zahăr din sânge, corpul dumneavoastră produce o cantitate mai mare de insulină și această cantitate crescută de insulină determină scăderea zahărului din sânge din nou mai repede. Pe lângă aceasta, corpul tău va stoca mai multe grăsimi corporale. Fluctuațiile au, de asemenea, un efect asupra hormonilor, digestiei și cresc riscul de diabet.
Iată șase sfaturi de la specialiști în domeniul medical, pentru a reduce fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge:
Nu săriți peste micul dejun!
Este foarte important să luați întotdeauna micul dejun. Pentru a fi mai specific, este înțelept să începeți ziua cu o masă bogată în proteine; acest lucru vă face să vă simțiți sătul și vă menține nivelul de zahăr din sânge stabil. De aceea, ar trebui să începeți ziua cu produse precum brânză, ouă, lactate, nuci, semințe sau carne.
Mâncați suficiente fibre
Dacă dieta dvs. conține o mulțime de fibre, corpul dumneavoastră va avea nevoie de mai mult timp pentru a le descompune, ceea ce înseamnă că creșterea glicemiei va merge mult mai treptat. Legumele sunt pline de fibre, la fel și leguminoasele și cerealele integrale, cum ar fi fulgi de ovăz și hrișcă.
Mâncați regulat
Păstrați-vă glicemia sub control mâncând regulat și nu mâncând mese foarte mari. Împărțiți-vă mesele pe parcursul zilei: mâncați trei mese pe zi și mâncați încă două gustări pe tot parcursul zilei.
Consumați mai puțin zahăr
Sau cel puțin evitați zaharurile rapide. Nu puteți găsi doar zaharuri rapide în bomboane, băuturi răcoritoare și fursecuri, ci și în paste din făină albă și pâine albă. Încercați să evitați cât mai mult bomboanele, băuturile răcoritoare și fursecurile și înlocuiți pâinea albă și pastele cu înlocuitori din cereale integrale.
Adăugați scorțișoară în mâncare
Scorțișoara este un adevărat produs minune. Poate face minuni pentru sănătatea dvs., dar este și foarte bun pentru tensiunea arterială. Scorțișoara vă asigură că vă este foame mai puțin repede și vă menține nivelul de zahăr din sânge stabil. Deci, de ce nu adăugați scorțișoară la cafea, cină sau smoothie?
Faceți mișcare și dormiți suficient
Încercați să ieșiți la plimbare după cină puțin mai des. Procedând astfel, vă oferiți un impuls mic digestiei și vă mențineți nivelul zahărului din sânge stabil, notează tips-and-tricks.co. În plus, o noapte bună de odihnă este importantă și pentru stabilizarea zahărului din sânge. Încercați să dormiți opt ore în fiecare seară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...