Hidratarea este un obicei esențial...
Specialiștii spun că nu trebuie să ignorăm niciodată semnalele de alarmă pe care ni le transmite organismul. Spre exemplu, atunci când ești stresat și epuizat poți să:
Un program de lucru mai mare de 40 de ore pe săptămână vă poate face mai susceptibil să beți cantități „riscante” de alcool, arată un studiu (link direct studiu). Asta însemană că ajungeți să consumați un minim de 14 băuturi pentru femei și 21 de băuturi pentru bărbați pe săptămână.
Dar consumul excesiv de alcool poate crește, de asemenea, riscul de apariție a unor afecțiuni care pun viața în pericol. Ciroza este doar una dintre ele.
Dacă v-ați mărit programul de muncă dar nu obțineți rezultate semnificative, probabil că sunteți epuizat. Un studiu realizat la Stanford (link direct studiu) a constatat că oamenii care au muncit 70 de ore pe săptămână nu au produs mai mult decât colegii lor care au lucrat 56 de ore.
Este o formulă simplă: a fi treaz mai mult duce la mai puțin somn și la mai multă oboseală în timpul zilei. Dar somnul puțin sau prost nu te face doar morocănos, ci scade și productivitatea, crescând în același timp riscul de afecțiuni cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.
Ajungi să „trăiești pentru weekend” (cu excepția cazului în care lucrezi și în weekend). Lucrul prea mult poate afecta sănătatea ta mintală. Un studiu (link direct studiu) a arătat că angajații care au muncit 11 ore pe zi au avut un risc mai mare să aibă depresie decât cei care au lucrat doar șapte până la opt ore pe zi.
S-ar putea să nu observi cu adevărat acest lucru, dar stresul de la locul de muncă poate elibera hormonul cortizol, care este periculos pentru inima ta. Acest lucru, la rândul său, vă poate crește riscul de accident vascular cerebral, boală coronariană, diabet de tip 2 și chiar cancer.
Un studiu din jurnalul de Medicină Muncii și Mediului (link direct studiu) a constatat că cu cât oamenii au lucrat mai multe ore, cu atât este mai mare riscul de durere de spate. Iar asta este un semn comun de stres cauzat de tensiunea musculară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Hidratarea este un obicei esențial...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Această vitamină îți protejează...