6 diferențe între slăbit și slăbire pe care oamenii nu le cunosc

Slăbitul la menopauză
Mulți oameni caută să slăbească și să scape rapid de kilogramele în plus. Țin diete restrictive care promit minuni în câteva zile sau iau pastile dietetice. În realitate, pentru a avea o greutate normală, cel mai important lucru este să lupți împotriva acumulării de grăsime și să elimini celulita.

În corpul uman există organe, mușchi, dar și grăsime. Dar când slăbești și te bucuri să vezi că numerele de pe cântar scad, nu știi dacă ai pierdut de fapt grăsime. La fel de bine ar fi putut pierde apă, chiar și masa musculară. 

Iată cele 6 diferențe între slăbit și slăbire (grăsime - masa musculară)

1. Pierderea în greutate poate fi rezultatul pierderii de apă 

Prea multă apă în corp poate provoca balonări sau chiar umflături la nivelul picioarelor și brațelor. Persoanele care suferă de retenție de apă au impresia că s-au îngrășat. Adesea, aportul excesiv de sare determină o retenție semnificativă de apă. Acest mecanism îți poate indica până la 3 kilograme pe cântar. Deci, persoanele care sunt predispuse la retenția de apă pot simți că au slăbit câteva kilograme când elimină apa din corp, dar asta nu înseamnă că au pierdut grăsime. 

2. Pierderea în greutate poate încetini metabolismul

Când organismul este supus diferitelor diete restrictive și se obișnuiește cu restricția alimentară, metabolismul încetinește. Un  experiment științific indică faptul că persoanele care slăbesc rapid cu ajutorul unei diete restrictive nu au pierdut neapărat din stratul adipos, ci din masa musculară. 

3. A slăbi poate poate fi rezultatul pierderii masei musculare 

O dietă restrictivă, care nu conține suficiente proteine, va avea ca efect pierderea de masă musculară, potrivit unui experiment științific.

4. Pierderea în greutate poate provoca boli

Atunci când organismul este supus mereu la înfometare și restricții, consecințele sunt periculoase. Potrivit cercetătorilor, promovează riscul de boli cardiovasculare grave. 

5. Pierderea în greutate nu îmbunătățește neapărat aspectul siluetei tale

Unii oameni doresc să slăbească în anumite zone ale corpului. În realitate, vor să-și reducă stratul adipos și celulita. Cu toate acestea, prin pierderea de kilograme, nimic nu le garantează o schimbare corporală. Un experiment științific relevă faptul că, pentru a lupta împotriva țesutului adipos, este necesar să faci sport și să mănânci sănătos. 

6. Pierderea în greutate poate duce la celebrul efect yoyo 

Deși slăbești spectaculos pe moment, înfometarea și dietele restrictive pot avea ca efect efectul yo-yo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel