O boală tăcută și devastatoare,...
În corpul uman există organe, mușchi, dar și grăsime. Dar când slăbești și te bucuri să vezi că numerele de pe cântar scad, nu știi dacă ai pierdut de fapt grăsime. La fel de bine ar fi putut pierde apă, chiar și masa musculară.
Iată cele 6 diferențe între slăbit și slăbire (grăsime - masa musculară)
1. Pierderea în greutate poate fi rezultatul pierderii de apă
Prea multă apă în corp poate provoca balonări sau chiar umflături la nivelul picioarelor și brațelor. Persoanele care suferă de retenție de apă au impresia că s-au îngrășat. Adesea, aportul excesiv de sare determină o retenție semnificativă de apă. Acest mecanism îți poate indica până la 3 kilograme pe cântar. Deci, persoanele care sunt predispuse la retenția de apă pot simți că au slăbit câteva kilograme când elimină apa din corp, dar asta nu înseamnă că au pierdut grăsime.
2. Pierderea în greutate poate încetini metabolismul
Când organismul este supus diferitelor diete restrictive și se obișnuiește cu restricția alimentară, metabolismul încetinește. Un experiment științific indică faptul că persoanele care slăbesc rapid cu ajutorul unei diete restrictive nu au pierdut neapărat din stratul adipos, ci din masa musculară.
3. A slăbi poate poate fi rezultatul pierderii masei musculare
O dietă restrictivă, care nu conține suficiente proteine, va avea ca efect pierderea de masă musculară, potrivit unui experiment științific.
4. Pierderea în greutate poate provoca boli
Atunci când organismul este supus mereu la înfometare și restricții, consecințele sunt periculoase. Potrivit cercetătorilor, promovează riscul de boli cardiovasculare grave.
5. Pierderea în greutate nu îmbunătățește neapărat aspectul siluetei tale
Unii oameni doresc să slăbească în anumite zone ale corpului. În realitate, vor să-și reducă stratul adipos și celulita. Cu toate acestea, prin pierderea de kilograme, nimic nu le garantează o schimbare corporală. Un experiment științific relevă faptul că, pentru a lupta împotriva țesutului adipos, este necesar să faci sport și să mănânci sănătos.
6. Pierderea în greutate poate duce la celebrul efect yoyo
Deși slăbești spectaculos pe moment, înfometarea și dietele restrictive pot avea ca efect efectul yo-yo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...