5 simptome ale cancerului de col uterin

În majoritatea cazurilor, cancerul de col uterin este asociat cu o infecție persistentă de HPV, și anume virusul papiloma uman. Foarte contagios, HPV poate fi răspândit printr-un simplu contact sexual. Dr. Delphine Hudry, chirurg ginecolog, subliniază, de asemenea, că poate fi transmis fără penetrare, spre deosebire de alte infecții cu transmitere sexuală. 

În general, se estimează că aproximativ 8 din 10 persoane pot fi infectate cu HPV pe parcursul vieții lor. Din nefericire, la unele persoane, HPV ajunge să provoace leziuni canceroase sau precanceroase.

Într-un articol din ziarul The Sun, Imogen Pinnell, șeful informațiilor de sănătate de la Jo's Cervical Cancer Trust, o organizație de caritate britanică de conștientizare a cancerului de col uterin, dorește să reitereze importanța screening-ului pentru femei. Screening-ul este esențial pentru a acționa la timp și pentru a reduce riscul de deces. 

„Nu toate femeile diagnosticate cu cancer de col uterin prezintă simptome, motiv pentru care este foarte important să mergi la examinări medicale atunci când este recomandat.”, a insistat Imogen Pinnell.

5 simptome ale cancerului de col uterin

Poate fi dificil să vezi simptome atunci când cancerul de col uterin este într-un stadiu incipient. Din acest motiv, consultul ginecologic este imperativ. Cu toate acestea, pot apărea unele semne. Evidențiate de Imogen Pinnell, dar și de site-ul Institutului Național al Cancerului din Franța, acestea implică:

1. Scurgeri vaginale neobișnuite

Un miros anormal, culoarea sau consistența scurgerilor vaginale ar trebui să te determine să mergi la medic.

2. Sângerări anormale

Acestea pot apărea în timpul sau după sex, între menstre sau după instalarea menopauzei. 

3. Pierderea inexplicabilă în greutate

Atunci când este inexplicabilă, pierderea în greutate poate fi un simptom al unei boli. Pierderea poftei de mâncare este, de asemenea, un factor care trebuie luat în considerare și ar trebui să ducă la consultarea unui medic.

4. Disconfort sau durere în timpul sexului

Durerea în timpul actului sexual poate indica multe probleme, inclusiv cancer de col uterin. Potrivit lui Imogen Pinnell, acest semn este unul dintre principalii indicatori care trebuie să-ți dea de gândit.

5. Dureri de spate

O durere de spate nu înseamnă doar că ai stat prea mult pe scaun, în picioare sau că ai făcut o mișcare greșită. Poate indica, de asemenea, o problemă cu aparatul reproducător, inclusiv durerea persistentă în pelvis, apendice sau partea inferioară a spatelui.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel