5 plante care țin departe căpușele

Lavanda   FOTO: pixabay
Sunt plante care prin mirosul emanat țin la distanță căpușele și puricii.

Sunt metode, 100% naturale, care țin la distanță puricii și căpușele. Plantele repelente, al căror miros nu este pe placul căpușelor:

* lavanda – miroase foarte plăcut și ține la distanță țânțarii, moliile și căpușele. Lavanda este folosită și în odorizanții de cameră, la gătit, dar nu e pe placul căpușelor.

* usturoiul – nelipsit din bucătării, acesta, prin mirosul său, îndepărtează căpușele. Puneți pe câteva farfurii câteva căpățâni strivite de usturoi prin curte. Va scădea considerabil numărul căpușelor și puricilor.

* salvia – face mâncarea delicioasă, dar ține la distanță căpușele, puricii și alte insecte. Iar asta datorită mirosului pe care aceasta îl emană. Nu e toxică pentru animalele de companie, câini și pisici, deci e o planta sigură pe care o puteți planta fără griji în grădină.

* crizantemele - atacă sistemul nervos al insectelor, iar dăunătorii vor ocoli aceste flori.

* menta – va îndepărta căpușele și țânțarii; aveți grijă unde o plantați deoarece se înmulțește rapid, potrivit cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel