5 obiceiuri ”inofensive” care duc la osteoporoză

Câteva lucruri simple care îți întăresc oasele. Foto: Pixabay
Prea mute gustări sărate și pierderea multor kilograme sunt două motive care ar putea duce la osteoporoză.

Osteoporoza nu este inevitabilă și, susțin experții, sunt lucruri care pot fi făcute acum pentru a preveni apariția și dezvoltarea acestei afecțiuni.

Iată câteva dintre motivele care cresc riscul de osteoporoză:

* prea mult timp pe canapea - dacă trăiești un stil de viață sedentar, este posibil să-ți crești șansele de osteoporoză. "Osul este un țesut viu și răspunde la sarcină", ​​spune Jonathan Lee, medic ortoped la Montefiore Health System din Bronx, New York. În opinia specialistului, ”pentru os, cu cât îl folosești mai mult, cu atât se va adapta și întări mai mult”.

* consumați gustări sărate - ”aportul ridicat de sare crește tensiunea arterială”, explică dr. Lee. Pe măsură ce rinichii lucrează pentru a elimina sodiul, calciul este și el eliminat din fluxul sanguin. Un studiu din Japonia prezentat la o reuniune a Societății endocrine a arătat că femeile aflate în postmenopauză, care au avut un aport ridicat de sodiu, au de patru ori mai multe șanse să aibă o fractură nespinală decât cele cu aport scăzut de sodiu.

* evitați lumina soarelui ca un vampir - deși protecția solară este crucială pentru a reduce riscul de cancer de piele, avem încă nevoie de vitamina D pentru a ajuta la procesarea calciului. „Vitamina D este necesară pentru ca organismul să absoarbă și să utilizeze cu succes calciu, unul dintre elementele fundamentale ale osului”, spune dr. Lee.

* pierzi mult în greutate - ca în cazul exercițiilor fizice, oasele trebuie solicitate adecvat pentru a le stimula suficient și ”pentru a genera oase biomecanică mai bună”, consideră dr. Lee. Un studiu al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard, doar o creștere cu o unitate a indicelui de masă corporală (aproximativ 5 până la 8 kilograme) a scăzut riscul de pierdere osoasă cu 12%, o „amploare mai mare decât majoritatea celorlalți factori de risc modificabili”. conform autorilor studiului. 

* prea mult vin - ”Prea mult alcool poate îngreuna absorbția calciului pentru tractul gastrointestinal. (...) Afectează, de asemenea, pancreasul și ficatul, influențând atât calciul, cât și vitamina D. (...) La femei, în special, consumul mai mare de alcool poate reduce nivelul de estrogen și acest lucru poate duce, de asemenea, la osteoporoză. În plus, alcoolul este direct toxic pentru osteoblaste, celulele care devin celule osoase”, susține medicul amintit, potrivit www.thehealthy.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel