5 motive pentru care dormitul pe spate vă menține sănătoși

Specialiștii susțin că dormitul pe spate poate fi o soluție simplă și rentabilă la o serie de probleme de sănătate.

Iată câteva beneficii ale dormitului pe spate:

* ajută la reducerea presiunii asupra coloanei vertebrale - este mult mai ușor să vă odihniți coloana vertebrală întinzându-vă pe spate, folosind perne pentru confort și menținând curba naturală a coloanei vertebrale. Un studiu din 2017 a remarcat că dormitul pe spate cu ambele mâini în lateral sau pe piept este cel mai bun mod de a preveni durerea.

* poate îmbunătăți respirația - diafragma este mușchiul responsabil de respirație, iar comprimarea acestuia face respirația superficială. Mai multe studii au legat respirația diafragmatică profundă în timpul trezirii cu: stres redus, dispoziție îmbunătățită, capacitate de atenție îmbunătățită. Un studiu din 2018 a remarcat că respirația lentă și profundă are ca rezultat producția de melatonină, un hormon care promovează relaxarea, induce somnul și crește activitatea sistemului nervos parasimpatic.

* poate preveni ridurile și liniile - dormitul pe față vă poate ciupi, trage și irita pielea, rezultând riduri. Când fața este direct pe pernă, frecarea rezultată poate provoca riduri și linii. Același lucru este valabil și pentru gât, care poate fi strâns și ajustat în timp ce dormi pe burtă. Somnul pe spate vă ajută să vă păstrați produsele de îngrijire a pielii pe față și în afara feței de pernă. Dormind pe spate previne dezvoltarea prematură sau adâncirea ridurilor și liniilor.

* poate ușura acumularea sinusurilor - dormitul cu capul ridicat deasupra inimii ajută la ameliorarea congestiei și la prevenirea înfundării căilor nazale. Când capul este în jos, mucusul se acumulează în sinusuri. Potrivit unei recenzii din 2016, această poziție ajută și la refluxul acid, cunoscut și sub numele de boală de reflux gastroesofagian.

* poate preveni durerile de cap tensionate - similar efectului său asupra gâtului și coloanei vertebrale, dormitul pe spate îți scapă presiunea de pe cap. Cefaleea cu rădăcini în coloana cervicală începe de la gât și este adesea confundată cu migrena. Simptomele pot include: durere pulsantă pe o parte a capului sau a feței, înțepenirea gâtului, durere în apropierea ochilor, durere la tuse sau strănut, sensibilitate la lumină și zgomot, vedere încețoșată, stomac deranjat, nervi ciupit. Menținând capul, gâtul și coloana vertebrală într-o poziție neutră, atenuați presiunea și evitați durerea, arată healthline.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel