Palpitațiile inimii, adesea...
Există mai multe motive diferite pentru care corpul reține apa:
1. Anumite medicamente
Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă determină retenția de lichide ca efect secundar. Spre exemplu, dacă iei antidepresive sau medicamente pentru tensiunea arterială, este posibil să ai retenție de lichide și balonare. În plus, unele medicamente fără prescripție medicală pot avea același efect.
2. Aport ridicat de sodiu
Da, organismul are nevoie de sodiu pentru mai multe funcții importante, inclusiv reglarea tensiunii arteriale și a nivelurilor de lichide din organism, dar necesită doar cantități mici, scrie Webmd. Deci, o dietă bogată în sodiu poate duce la retenția de apă, balonare și creșterea în greutate. Dacă dorești să adaugi aromă mâncării, optează pentru ierburi și condimente și renunță la sare. Folosește usturoi, chimen, oregano, salvie sau piper pentru a-ți condimenta felul de mâncare.
3. Probleme cardiace
O afecțiune cardiacă poate provoca retenție de lichide, cel mai frecvent la nivelul picioarelor, gleznelor și abdomenului. Deci, este bine să cunoști și alte semne ale bolilor de inimă. Spre exemplu, simptomele frecvente ale insuficienței cardiace includ oboseala, ritmul cardiac rapid, slăbiciune, amețeli și dificultăți de respirație, potrivit Webmd.
4. Hormoni
Femeile experimentează adesea balonări și retenție de apă în timpul menopauzei. Mai exact, estrogenul și progesteronul sunt hormoni care joacă un rol important în retenția de lichide. Dacă nivelul de estrogen este prea ridicat sau nivelul de progesteron este prea scăzut, acest lucru poate determina corpul să rețină apă.
5. Un stil de viață sedentar
Dacă rutina ta zilnică implică așezarea sau statul în picioare pentru perioade lungi de timp, este posibil să observi retenția de apă ca rezultat: picioarele sau gleznele umflate. Prin urmare, asigură-te că faci mișcare zilnic (15-30 de minute zilnic), ridică-te de pe scaun și plimbă-te de câte ori este posibil, ia scările în locul liftului etc.
Pătrunjel
Pătrunjelul conține un adevărat cocktail de nutrienți, conține vitamine (C și B9), minerale (fier, calciu, magneziu), esențiale pentru buna funcționare a organismului, precum și antioxidanți.
Mult mai mult decât o plantă aromată pentru condimentarea felurilor de mâncare, pătrunjelul este un aliment cu multiple beneficii terapeutice.
Pătrunjelul este utilizat pe scară largă pentru îmbunătățirea digestiei și ameliorarea diferitelor probleme digestive, cum ar fi balonarea, constipația sau indigestia, datorită puterilor sale carminative și antispastice, dar și pentru combaterea retenției de apă.
Pătrunjelul are și proprietăți diuretice. Pentru a face ceai de pătrunjel, pune două linguri de frunze de pătrunjel uscate într-o cană cu apă clocotită și lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea de până la trei ori pe zi.
Include în dieta ta alimente bogate în potasiu: leguminoase precum soia, fasole albă sau neagră, linte, năut; cartofi, roșii, spanac, fructe uscate (stafide, curmale), semințe (in, dovleac și floarea-soarelui); cacao sau ciocolată cu peste 70% cacao, morcovi, castraveși, scorțișoară, pepene roșu, lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...