5 efecte negative care apar când renunți la cafea. Le simți imediat!

Există beneficii asociate consumului de cafea - cum ar fi funcția de memorie îmbunătățită și, evident, niveluri mai mari de vigilență - dar atunci când renunți la ea apar imediat efecte negative. Iată care sunt acestea: 

Cele cinci efecte negative care apar în momentul când renunți la cafea sunt: 

1. Oboseală și dureri de cap

Dacă ai rezistat vreodată mai multe ore fără cafea, probabil ați resimțit ceva simptome ca de sevraj date de lipsa de cofeină. Acestea pot include oboseala, durerile de cap și unele schimbări de dispoziție destul de vizibile. Ele durează, de obicei, între 7 și 10 zile, dar le poți evita dacă reduci treptat consumul de cofeină, în loc să renunți brusc. La fiecare 2 sau 3 zile, reduci cantitatea și tot așa până când poți renunța în siguranță.

2. Slăbești sau te îngrași

Băuturile acidulate cu cofeina pot conține până la 200 de calorii per porție. Să renunți brusc la ele poate să ducă la slăbire, dar și la îngrășare, întrucât cofeina este un puternic suprimant temporar al apetitului. În plus, cofeina poate crește rata metabolică. Efectul este probabil mic, dar dacă îți bei cafeaua neagră, este posibil să arzi mai multe calorii decât conține ea, ceea ce înseamnă că te ajută de fapt să slăbești. 

3. Scade rezistența fizică

Cofeina îmbunătățește performanța și intensitatea exercițiului. Așa că nu renunțați dacă vă pregătiți de vreo cursă sportivă.

4. Dispare efectul laxativ

Cafeaua are efect laxativ pentru că accelerează digestia. Practic, eliminarea cofeinei din dietă va reduce nevoia de a merge la toaletă.

5. Pierzi beneficiile

Un studiu publicat în Breast Cancer Research a arătat că femeile care beau cinci sau mai multe căni de cafea pe zi sunt cu 57% mai puțin susceptibile să dezvolte cancer de sân negativ decât cele care beau mai puțin de o cană pe zi. Și un alt studiu american recent, din Jurnalul de Epidemiologie, a arătat că să bei între trei și cinci căni de cafea pe zi asta îți poate reduce riscul de a muri de boli de inimă cu 21%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel