5 ceaiuri care te ajută să slăbești: unele au un gust excepțional

Ceai       Photo by Mumtahina Tanni from Pexels
Nu există niciun truc magic când vine vorba de pierderea în greutate, dar consumul de ceai te poate ajuta în cursa pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Consumul de ceai este asociat cu tot felul de beneficii pentru sănătate, inclusiv cu un risc mai scăzut de boli de inimă și diabet. Și, ca parte a unei diete bine gândite, ceaiul vă poate ajuta, de asemenea, să pierdeți grăsimea corporală și să vă mențineți o greutate sănătoasă.

Iată 5 tipuri de ceaiuri care vor promova pierderea în greutate.

Ceai verde

Ceaiul verde poate ajuta la creșterea oxidării grăsimilor, ceea ce înseamnă că ajută la transformarea grăsimilor în energie, ceea ce poate ajuta la promovarea pierderii în greutate. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul verde este plin de antioxidanți numiți catechine, inclusiv unul cunoscut sub numele de epigalocatechin galat (EGCG), care s-a dovedit că crește arderea grăsimilor, în special în timpul exercițiilor fizice.

Ceai Oolong

La fel ca ceaiul verde, se crede că ceaiul oolong îmbunătățește pierderea în greutate prin îmbunătățirea modului în care corpul dumneavoastră metabolizează grăsimea. Ceaiul Oolong are un gust fructat sau floral și, datorită conținutului său de cofeină, este cel mai bine consumat mai devreme în timpul zilei.

Ceai negru

Ca și ceaiul verde și ceaiul alb, și ceaiul negru se face din frunzele plantei Camellia sinensis, care conține proprietăți antioxidante. Și, ca și ceaiul verde, polifenolii prezenți în ceaiul negru pot contribui la promovarea pierderii în greutate prin reducerea aportului de calorii și stimularea defalcării grăsimilor.

Ceai alb

Cercetările indică faptul că ceaiul alb are antioxidanți similari cu ceaiul verde, care pot promova pierderea în greutate prin stimularea arderii grăsimilor. Soluția de extract de ceai alb conține polifenoli care ajută la creșterea degradarii celulelor adipoase.

Ceai de Hibiscus

Ceaiul de hibiscus este un tip de ceai din plante preparate din planta înflorită de hibiscus. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina cât de eficient este pentru pierderea în greutate, dar unele studii arată că ceaiul de hibiscus poate proteja împotriva obezității. Ceaiul de hibiscus este un ceai de plante care nu contine cofeină, așa că poate fi savurat în orice moment al zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel