5 beneficii ale consumului de ghimbir
22 sep, 23:09

Ghimbir și mentă. Foto: Pixabay
Ghimbirul este o plantă care crește în China, India, Africa, Caraibe și e folosită în bucătărie și în medicina naturistă.

Ghimbirul este un remediu tradițional în multe culturi de sute de ani. Rădăcina acestuia e folosită în bucătărie, dar și în varii tratamente precum pentru un stomac supărat sau greață.

* ajută digestia

* administrarea de ghimbir ar putea ușura greața și vărsăturile la unele femei însărcinate, susțin studiile. Dar femeile însărcinate ar trebui să fie atente cu ghimbirul. Unii experți își fac griji că ar putea crește riscul de avort spontan, în special în doze mari.

* vertij - ghimbirul pare să ajute și cu greața cauzată de vertij. Există dovezi mixte cu privire la faptul că ajută la greață cauzată de boli de mișcare, intervenții chirurgicale sau chimioterapie.

G Ad:

* ameliorează durerile - ghimbirul pare să ajute la perioadele dureroase. Într-un studiu, mai mult de 60% dintre femei au simțit că ghimbirul a diminuat durerea.

* osteoartrita - sunt dovezi puternice că ghimbirul poate ușura durerea osteoartritei.

Poate ajuta și la: artrita reumatoidă, dureri musculare și articulare, cefalee.

Cercetările de laborator confirmă că că ghimbirul poate, teoretic, reduce umflarea, scade zahărul din sânge, scade colesterolul, scade glicemia și tensiunea arterială, potrivit webmd.

 

 

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri