5 băuturi SIMPLE care te ajută să slăbești în timp ce dormi

O dietă dezechilibrată, bogată în grăsimi și zaharuri, și un stil de viață sedentar pot duce la creșterea în greutate. Din fericire, există anumite băuturi care îți curăță ficatul și te ajută să slăbești în timp ce dormi. 

1. Ceai verde

Originar din China, ceaiul verde este o plantă medicinală cu multiple virtuți. Conține mai mulți antioxidanți care protejează organismul împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Boala ficatului gras este o boală caracterizată printr-o supraîncărcare de grăsime în ficat. Un experiment științific indică faptul că persoanele cu această afecțiune și-au văzut profilul lipidic îmbunătățindu-se și au slăbit după ce au consumat ceai verde des.

În plus, ceaiul verde este un diuretic natural care ajută la eliminarea toxinelor. 

 2. Suc de lămâie

Bogată în vitamina C, antioxidanți și fibre, lămâia este un aliment foarte benefic pentru organism. Sucul de lămâie stimulează producția de bilă, necesară pentru buna funcționare a sistemului digestiv. În plus, accelerează și tranzitul intestinal, ajutând astfel ficatul să descompună grăsimile.  

În plus, lămâia este un aliat excelent în pierderea în greutate. Polifenolii pe care îi conține ajută la reducerea excesului de greutate și la metabolizarea grăsimii corporale.

Coaja citricelor conține pectină, o fibră solubilă care stimulează tranzitul intestinal. 

3. Mușețel

Mușețelul este o plantă cu numeroase beneficii pentru organism. Are proprietăți inflamatorii dovedite. O meta-analiză indică faptul că mușețelul este plin de antioxidanți și are un efect hepatoprotector. În plus, un studiu arată că mușețelul este asociat cu o tensiune arterială îmbunătățită și o scădere în greutate.  

4. Ridiche neagră

Ridichea neagră  este renumită pentru proprietățile sale digestive. Ajută la combaterea spasmelor, a constipației și a tulburărilor digestive. Un studiu publicat de BMC și Medicina Alternativă Complementară indică faptul că ridichea neagră ar încuraja detoxifierea ficatului.  

5. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este bogat în  vitaminele  E, D și K. Această sursă de grăsime conține și Omega 9, și Omega 3. Uleiul de măsline are efecte hepatoprotectoare. Un raport științific indică faptul că antioxidanții din uleiul de măsline previn în mod eficient afecțiunile hepatice, cum ar fi steatoza sau ciroza ficatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel