4 REGULI ca să faci o omletă pufoasă și zemoasă

Omletă pufoasă și zemoasă. Foto: Pixabay
Vrei o ompletă pufoasă și cremoasă? Urmează aceste reguli simple și nu vei mai da greș: 

Ouăle sunt un ingredient versatil și pot fi gătite în diferite moduri și cu diferite ingredinte pe lângă ele. Dar când vorbim de omletă, ca ea să iasă pufoasă și zemoasă în același timp, trebuie să respecți patru reguli: 

1. Ouăle se bat bine înainte de a le pune în tigaie, până când textura e uniformă și nu mai vezi bucăți neamestecate din albuș sau gălbenuș. Când bateți energic, încorporați aer care ajută la producerea ouălor pufoase.

2. În timp ce preparați omleta, rețineți că acestea continuă să gătească chiar și după ce tigia a fost luată de pe foc. Deci când ați obținut textura dorită, le puneți urgent în farfurie.

3. Gătiți ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse. 

4. Când puneți ouăle în tigaie, folosiți o spatulă pentru a învârti oul în cercuri în jurul tăvii. Acest lucru se face pentru a obține consitența cremoasă dar a și le păstra pufoase în același timp. Învârtiți cu spatula sau lingura până când ouăle par îngroșate, pentru a obține omletă moale și zemoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural
Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel