4 motive neașteptate pentru care ți-e mereu sete
29 apr 2021, 22:09

Apă  FOTO: pexels.com
Diabetul și dietele cu prea puțini carbohidrați sunt doar două motive pentru care ți-e mai mereu sete.

Iată câteva motive pentru care ți-e mai mereu sete:

* sângerare - pierderea de sânge continuă sau bruscă poate să crească nevoia de sete pentru ca organismul să compenseze pierderea de lichid. Sângerarea excesivă e o cauză frecventă a anemiei, o afecțiune în care corpul tău pierde celulele roșii din sânge mai repede decât pot fi înlocuite. Un examen fizic și un test de sânge vor determina dacă aveți anemie, iar tratamentul pe care îl primiți va depinde de tipul cu care ați fost diagnosticat.

* dietele cu conținut scăzut de carbohidrați - senzația de sete e un efect secundar obișnuit al dietei ketogenice, deoarece planul alimentar necesită reducerea semnificativă a aportului de carbohidrați; glucidele absorb și păstrează mai multă apă decât proteinele ​​și grăsimile.

* gura uscată (xerostomie) - această afecțiune e adesea confundată cu sete excesivă; se prezintă ca o uscăciune anormală a membranelor mucoase din gură, datorită reducerii fluxului sau modificării compoziției salivei.. Cauzele frecvente ale uscăciunii gurii includ fumatul de tutun sau marijuana, stresul, anxietatea sau îmbătrânirea.

* menstruația - nivelurile de estrogen si progesteron pot afecta volumul de lichide, se arată pe prevention.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?