4 moduri de a-ți crește energia în mod natural, la micul dejun

Mic dejun energizant
Iată patru recomandări pentru micul dejun care o să-ți dea energie pe toată ziua.

Proteinele sănătoase, carbohidrații care se digeră lent, fructele sau legumele servesc cel mai bun amestec de dimineață.

În timp ce dormi, corpul tău lucrează greu la digestia cinei de ieri. Până când te trezești, corpul și creierul îți cer combustibil proaspăt. O masă sănătoasă este o modalitate cheie de a porni dimineața. Mănâncă bine și beneficiile pot dura toată ziua.

Dacă ratați prima masă a zilei, observă dr. David S. Ludwig - expert în nutriție la Spitalul de Copii din Boston, afiliat la Harvard - este posibil să începeți cu un deficit de energie și să fiți nevoit să vă folosiți rezervele de energie.

Ce este un mic dejun bun? Unul care furnizează niște proteine ​​sănătoase, unii carbohidrați care se digeră lent și unele fructe sau legume. O omletă cu legume și o felie de pâine prăjită, din făină integrală, se califică, la fel ca și un castron de cereale bogate în fibre, acoperit cu fructe proaspete și lapte cu grăsimi reduse sau soia, împreună cu o mână de migdale sau nuci.

Patru recomandări de mic dejun care stimulează energia

Alegeți cereale integrale. Cerealele și pâinea cu conținut ridicat de fibre, cereale integrale vă pot ajuta să vă mențineți zahărul din sânge la un nivel uniform și să evitați scăderile de energie la jumătatea dimineții. Cu sutele de tipuri de cereale de pe piață, cerealele din tărâțe, fulgii de tărâțe și fulgi de ovăz sunt de obicei cele mai sănătoase.

Pentru a alege cele mai sănătoase cereale pentru micul dejun, citiți eticheta și căutați elemente precum:

5 grame sau mai mult de fibre pe porție

mai puțin de 300 de miligrame de sodiu pe porție

mai puțin de 5 grame de zahăr pe porție

cereale integrale ca primul articol de pe lista de ingrediente

Includeți proteine. Iaurtul este o alegere bună; Iaurtul grecesc are mai multe proteine ​​decât iaurtul obișnuit. Ouăle (până la unul pe zi) sunt în regulă pentru persoanele sănătoase. Deși gălbenușurile au un conținut ridicat de colesterol, ouăle au proteine, vitamine și alți nutrienți și nu par să crească riscul de a dezvolta boli de inimă.

Ați putea include, de asemenea, alimente care au grăsimi sănătoase, cum ar fi cele din nuci sau somon. Limitați carnea procesată la un consum ocazional, deoarece aceste alimente sunt asociate cu un risc mai mare de cancer colorectal, boli de inimă și diabet de tip 2.

Mâncați acasă, nu la restaurant. La fel ca majoritatea alimentelor procesate, ofertele de mic dejun din lanțurile de fast-food tind să fie dezastre cu conținut ridicat de sodiu și cu conținut scăzut de fibre.

Amestecați un smoothie pentru micul dejun. Combinați fructe, suc, iaurt, germeni de grâu, tofu și alte ingrediente. Aruncați-le în blender cu puțină gheață și aveți un mic dejun răcoritor, energizant, propune Harvard Medical School.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel