4 mituri despre cofeină pe care nu ar trebui să le iei în seamă: NU cauzează cancer

Cafea      Foto: Pixabay
Despre cafea s-au făcut multe studii, unele pro, altele contra. Iată, însă, câteva mituri care nu ar trebui crezute.

Orice iubitor de cafe a auzit cel puțin o dată o recomandare să renunțe la cafea sau să o reducă, pentru că „nu e bună”, ori să bea ceai.

Iată 4 mituri despre cofeină pe care nu ar trebui să le iei în seamă niciodată.

Mitul 1: Cofeina creează dependență

Realitate: Nu există studii care să demonstreze că un aport limitat de cofeină te poate face dependent de aceasta. Acestea fiind spuse, deoarece cofeina stimulează sistemul nervos și îmbunătățește concentrarea, s-ar putea să simți o ușoară dependență de ea dacă o consumi în mod regulat. Dacă o ceașcă de cafea este tot ce ai într-o zi, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la dependență.

Mitul 2: Cofeina cauzează cancer

Realitate: Nu există absolut nicio dovadă științifică pentru asta. De fapt, mulți experți spun că cofeina poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Mitul 3: Cofeina este doar rea

Realitate: Dimpotrivă, cofeina are mai multe beneficii pentru sănătate. Ajută la îmbunătățirea concentrării, vă oferă un plus de energie, poate ajuta la ameliorarea anumitor tipuri de dureri de cap și vă poate ajuta să vă relaxați.

Mitul 4: Cofeina ar trebui evitată de femeile care încearcă să rămână însărcinate

Realitate: Deși medicii sugerează că femeile însărcinate ar trebui să bea cofeină în cantități limitate, nu există dovezi care să sugereze că femeile care încearcă să rămână însărcinate ar trebui să o evite. Fertilitatea și cofeina, așa cum au sugerat mai mulți experți, nu au o legătură directă. Consumul de cofeină în cantități limitate înainte sau în timpul sarcinii este sigur, fără riscuri dovedite, cu excepția cazului în care suferiți de unele complicații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel