4 exerciții pentru menținerea vederii. Cum îți poți antrena de oriunde mușchiul care îți protejează ochii

mentinerea vederii Foto: Freepik
Descoperă o serie de sfaturi și obiceiuri pentru îngrijirea ochilor alături de efectele privitului îndelungat în ecrane.

Exercițiile pentru ochi au fost susținute ca un remediu "natural" pentru problemele de vedere. Foarte puține dovezi științifice credibile susțin afirmația conform căreia exercițiile oculare îmbunătățesc vederea. Cu toate acestea, oboseala oculară poate fi ameliorată, iar ochii se pot simți îmbunătățiți prin exerciții.

Miopia, hipermetropia sau astigmatismul sunt afecțiuni oculare comune care este puțin probabil să beneficieze de exercițiile oculare. Persoanele afectate de afecțiuni oculare prevalente, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă, cataracta și glaucomul, vor percepe, de asemenea, avantaje minime prin practicarea exercițiilor pentru ochi.

În timp ce exercițiile oculare nu sunt susceptibile de a îmbunătăți acuitatea vizuală, acestea pot contribui la confortul ochilor, în special pentru cei care se confruntă cu iritații oculare la locul de muncă, potrivit Healthline.

Oboseala digitală a ochilor este ridicată în rândul persoanelor care își petrec întreaga zi folosind calculatoare. Această afecțiune poate duce la:

- Ochi uscați

- Oboseala ochilor

- Vedere încețoșată

- Dureri de cap

Vezi și: 30 de minute de mișcare pe zi pot anula efectele negative are statului jos la birou

Cum să îți antrenezi ochii

Iată câteva tipuri diferite de exerciții pentru ochi pe care le puteți încerca, în funcție de nevoile tale.

Schimbarea focalizării

Acest exercițiu funcționează prin provocarea concentrării tale. Ar trebui făcut din poziția așezat.

1. Ține degetul arătător la câțiva centimetri de ochi.

2. Concentrează-te pe degetul tău.

3. Îndepărtează încet degetul de față, menținându-ți concentrarea.

4. Privește în depărtare pentru un moment, în depărtare.

5. Concentrează-te pe degetul întins și adu-l încet înapoi spre ochi.

6. Privește în altă parte și concentrează-te asupra a ceva din depărtare.

7. Repetă de trei ori.

Focalizare apropiată și îndepărtată

Acesta este un alt exercițiu de concentrare. La fel ca și cel precedent, trebuie făcut din poziția așezat.

1. Ține degetul mare la aproximativ 25 de centimetri de față și concentrează-te asupra lui timp de 15 secunde.

2. Găsește un obiect aflat la o distanță de aproximativ 3 până la 6 metri și concentrează-te asupra lui timp de 15 secunde.

3. Întoarce-ți concentrarea la degetul mare.

4. Repetă de cinci ori.

Modelul cifrei opt

Acest exercițiu trebuie făcut de asemenea din poziția așezat.

1. Alege un punct de pe podea la aproximativ 3 metri în fața dvs. și concentrați-vă asupra lui.

2. Trasează cu privirea o cifră opt imaginară.

3. Continuă să trasați timp de 30 de secunde, apoi schimbă direcția.

Regula 20-20-20-20

Oboseala oculară afectează grav un număr mare de persoane. Ochiul uman nu este menit să rămână fixat pe un singur obiect pentru o durată prelungită. Dacă petreci întreaga zi folosind un computer, aplicarea regulii 20-20-20 ar putea atenua apariția oboselii oculare digitale. Aplică această regulă concentrându-vă timp de 20 de secunde asupra unui obiect aflat la 6 metri distanță (20 feet), la fiecare 20 de minute.

Foto: Freepik @karlyukav

Ce este terapia vizuală

Anumiți medici sunt specializați în domeniul de tratament cunoscut sub numele de terapie vizuală. Exercițiile oculare pot fi încorporate în terapia vizuală; cu toate acestea, ele trebuie efectuate împreună cu un regim de tratament mai larg și sub îndrumarea unui oftalmolog, optometrist sau specialist în oftalmologie.

Terapia vizuală are ca scop fortificarea mușchilor oculari. De asemenea, poate ajuta la reeducarea comportamentelor vizuale nedorite și poate rezolva problemele de urmărire a ochilor. Terapia vizuală poate fi utilizată pentru a remedia următoarele afecțiuni, care afectează frecvent copiii și, ocazional, adulții:

- Insuficiență de convergență (IC)

- Strabism (strabism (ochi încrucișați sau ochi de vultur)

- Ambliopie (ochi leneș)

- Dislexie

Sfaturi pentru sănătatea ochilor

Există numeroase alternative la exercițiile pentru ochi care pot fi utilizate pentru a menține ochii sănătoși.

- Efectuează un examen oftalmologic amănunțit cu dilatație la fiecare câțiva ani. Examinează zona chiar dacă nu au fost observate probleme. Mulți oameni nici măcar nu-și dau seama că ar putea vedea mai bine cu lentile corectoare. În plus, numeroase afecțiuni oculare severe nu prezintă simptome perceptibile.

- Fii conștient de trecutul familiei tale. Un număr considerabil de boli oculare au o bază genetică.

- Ia în considerare riscul. Consultăspecialistul oftalmolog la fiecare șase luni până la un an dacă ai diabet sau un istoric familial de boli oculare, ambele îți cresc riscul de a dezvolta probleme oculare.

- Poartă ochelari de soare. Utilizați ochelari de soare polarizați blochează toate lungimile de undă ale razelor UV, inclusiv UVB și îți pot proteja ochii de daune.

- Consumă o dietă sănătoasă. O dietă bogată în antioxidanți și lipide sănătoase poate ajuta la sănătatea ochilor. În plus, nu uita de legume. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamina A, un nutrient esențial pentru menținerea sănătății ochilor.

- Poartă ochelari de vedere sau lentile de contact, dacă este necesar. Lentilele de corecție nu cauzează afectarea vederii.

- Oprește-te imediat din fumat sau nu începe niciodată. Fumatul dăunează fiecărei părți a corpului, inclusiv ochilor.

Sunt necesare examinări frecvente ale ochilor de către un oftalmolog. Aceștia pot identifica și trata frecvent problemele înainte de apariția simptomelor evidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel