4 alimente care îți îmbunătățesc concentrarea

Alimente care îmbunătățesc concentrarea. Fotografii: Pixabay
Sunt alimente care vă pot îmbunătăți concentrarea și capacitatea de a vă concentra. Iată patru dintre ele: 

Pentru a ne îndeplini sarcinile de zi cu zi și pentru a fi productivi, este nevoie de concentrare și de echilibru, mai ales în condițiile în care în aceste vremuri moderne există atâtea luycruri care ne pot distrage atenția. Pentru asta avem nevoie de ajutor. Spre exemplu, foarte importantă pentru buna funcționare a minții și a corpului nostru este apa. Să consumi cantitatea recomandată de 2-3 litri de apă pe zi  îmbunătățește nivelul de concentrare și te menține hidratat și energic. Dar sunt și alimente care contribuie la o mai bună concentrare. Iată care și de ce: 

1) Sfecla

Sfecla roșie este cunoscută pentru îmbunătățirea nivelului de concentrare și de focusare. Este bună pentru inimă și crește fluxul sanguin, iar odată cu el și cantitatea de oxigen care ajunge la creier, ceea ce ajută la îmbunătățirea performanțelor mentale.

2) Spanac

Dacă vă aduceți aminte de desenele animate cu Popeye Marinarul, când acesta mânca spanac nu devenea doar mai puternic ci și mai deștept. Ceea ce e adevărat! Spanacul este bogat de acizi grași omega-3, care ajută la reconstrucția celulelor și la îmbunătățirea abilităților cognitive. 

3) Ovăz

Dacă micul dejun include un bol sănătos cu cereale de ovăz, atunci sunteți asigurat pentru ziua respectivă. Cerealele de ovăz vă vor oferi un impuls de energie și concentrarea de care aveți nevoie pentru a trece peste zi. Vă calmează și este, de asemenea, scăzut în calorii, deci, foarte sănătos și ușor pentru digestie.

4) Banane

Banelele sunt bogate în vitamine și substanțe nutritive, care sunt esențiale pentru ca organismul să-și păstreze energia. Conțin, spre exemplu, mult potasiu, care este esențial pentru creier și vă îmbunătățește nivelul de concentrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural
Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel