4 alimente care îți îmbunătățesc concentrarea. Ce să mănânci zilnic ca să ai mintea ageră

Ce să mănânci ca să te poți concentra mai bine. Foto: Pixabay
Concentrarea este imperativ necesarră pentru a îndeplini diverse sarcini din viața de zi cu zi, cu maximă eficiență. Ceea ce mâncăm ne afectează sănătatea generală și bunăstarea fizică, dar ne afectează și funcționarea creierului. Iată ce alimente îmbunătățesc concentrarea: 

Sunt multe lucruri care ne pot distrage atenția în viața de zi cu zi, făcând concentrarea dificilă. Pentru a ne îndeplini sarcinile și a trece peste zi productiv, avem totuși nevoie de concentrare și echilibru. Există diferite modalități de a ne atinge nivelul de concentrare optim, iar mâncarea este unul dintre ele. Iată patru alimente care conțin ce-i trebuie creierului nostru pentru a se putea concentra: 

1) Sfecla

Sfecla roșie este recunoscută pentru capacitatea ei de a îmbunătăți nivelul de concentrare și concentrarea n general. Este bună pentru inimă și crește fluxul sanguin și aportul de oxigen la creier, ceea ce ajută la îmbunătățirea performanțelor mentale.
Sfecla roșie, care are proprietăți anti-cancer, scade hipertensiunea, crește metabolismul și are efect antiinflamator și antioxidant, este o importantă sursă de fibre, folat (vitamina B9), mangan, potasiu, fier și vitamina C. Mai exact, într-o sfeclă medie avem: 

– vitamina B9 (acid folic): 20% din doza zilnică recomandată;
– vitamina C: 6% din doza zilnică recomandată;
– mangan: 16% din doza zilnică recomandată;
– potasiu: 9% din doza zilnică recomandată;
– magneziu: 6% din doza zilnică recomandată;
– fosfor: 4% din doza zilnică recomandată;
– fier: 4% din doza zilnică recomandată.

2) Spanacul

Spanacul este bogat în acizi grași omega-3, care ajută la reconstrucția celulelor creierului și la îmbunătățirea abilităților cognitive. Deci, pentru orice sarcini care necesită funcționarea creierului sau este nevoie de mult mai multă capacitate mentală, spanacul este minunat pentru a vă stimula energia mentală pentru a atinge acel nivel de concentrare.

Are puține calorii și e plin de substanțe nutritive și beneficii: de la întărirea sistemului imunitar, scăderea riscului de boli cardiovasculare, crește hidratarea, reduce riscul de deficit de fier, este antiinflamator și ajută la vindecarea rănilor.

3) Ovăzul

Micul dejun ar trebui să includă un bol cu fulgi de ovăz, eventual înmuiați în lapte, ca să aveți energia necesară pentru toată ziua. Acest impuls de energie vă va spori concentrarea de care aveți nevoie pentru a trece peste zi. Vă calmează și este, de asemenea, în mod esențial slab caloric, deci, foarte sănătos și ușor.

Dintr-o lingură de ovăz obțineți 1 până la 2 grame de fibre solubile. Adăugați în bolul de cereale o banană sau câteva căpșuni pentru o altă jumătate de gram. Ghidurile actuale americane privind nutriția recomandă obținerea a 20 până la 35 de grame de fibre pe zi, cu cel puțin 5 până la 10 grame provenind din fibre solubile. Ca ovăzul și tărâțele de ovăz, orzul și alte cereale integrale pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, în principal datorită fibrelor solubile pe care le conțin.

4) Bananele

Aceste fructe sunt bogate în vitamine și substanțe nutritive care sunt esențiale pentru ca organismul să-și păstreze energia. Ori de câte ori vă grăbiți sau sunteți în deplasare, pur și simplu mâncați o banană. Bananele sunt bogate în potasiu, care este esențial pentru creierul dvs. și vă îmbunătățește nivelul de concentrare.

Sunt bogate potasiu, care contribuie la reducerea tensiunii arteriale și conțin, de asemenea, un aminoacid numit triptofan, care stimulează hormonul fericirii, serotonina, cea care ne scapă de stres. De asemenea, aduce organismului un aport atât de necesar de vitamina B6 (piridoxină). Acest lucru poate contribui la funcționarea normală a sistemului imunitar în perioadele de anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel