3 tratamente cu rozmarin care opresc căderea părului și îl fac să crească

Dacă rutina părului afectează calitatea podoabei capilare, există tratamente naturale care pot încetini căderea lui.  Rozmarinul este unul dintre remedii.   

Creșterea părului necesită o disciplină care poate implica utilizarea unor produse naturale eficiente pentru regenerare precum rozmarinul. 

Ce conține rozmarinul?

 

Mai multe ingrediente naturale pot ajuta la lupta împotriva căderii părului, cum ar fi usturoiul sau uleiul de ricin, care activează circulația sângelui scalpului. Avantajele rozmarinului - este economic, miroase plăcut și are efecte remarcabile atunci când este utilizat frecvent. Într-adevăr, această plantă este un concentrat nutritiv datorită compoziției sale de polifenoli, antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură a celulelor.

Rozmarinul este ideal pentru combaterea căderii părului

 

Din motive hormonale, stres sau o dietă săracă în vitamine, părul poate începe să cadă. Pentru a-l trata, nu este întotdeauna necesar să cumperi produse cosmetice scumpe, care uneori pot fi ineficiente. Rozmarinul este o plantă cunoscută pentru activarea creșterii părului. 

Într-un studiu comparativ cu minoxidil, o moleculă chimică pentru prevenirea căderii părului, rozmarinul a produs rezultate similare pacienților care utilizează acest tratament dat de dermatologi. Un alt avantaj al plantei este că luptă și împotriva mâncărimii scalpului care poate fi cauzată de iritații. Prin urmare, acest tratament poate aduce beneficii persoanelor predispuse la alopecie, o cădere acută și semnificativă a părului. 

De ce rozmarinul este benefic pentru păr?

 

Dacă această plantă este deosebit de apreciată pentru puterea sa asupra căderii părului și a creșterii din nou, uleiul său poate fi folosit și pentru alte beneficii. Rozmarinul acționează ca un puternic antibacterian care calmează și purifică scalpul în profunzime. Un tratament cu rozmarin poate lupta împotriva acestor descuamări care pot sta la originea complexelor și pot constitui o tulburare dermatologică. Planta este ideală pentru cei care au părul lipsit de strălucire, deoarece acționează ca un tonic excelent.

Iată trei tratamente cu rozmarin pentru un păr mătăsos:

 

1. Apă de rozmarin pentru oprirea căderii părului

Pentru a face apă de rozmarin care stimulează creșterea părului, ai nevoie de două pahare de apă și 3 linguri de frunze de rozmarin uscate. Fierbe apa și toarn-o peste frunze, apoi acoperă oala și așteaptă 10 minute pentru ca preparatul să fie eficient. Tot ce trebuie să faci este să strecori ceaiul și să-l folosești după ce te-ai spălat pe cap cu șampon și balsam. Pentru rezultate semnificative, fă acest tratament timp de 30 de zile. 

2. Ulei de rozmarin pentru a hrăni părul

Cei care doresc să beneficieze de virtuțile nutritive ale plantei ideale pentru păr îl pot folosi ca ulei. Tot ce trebuie să faci este să lași o mână de rozmarin în ulei de măsline (în frigider peste noapte). A doua zi, masează pe rădăcini. Efectul acestui tratament natural poate fi observat după două luni de aplicare, de două ori pe săptămână. 

3. O loțiune tonică cu rozmarin pentru a reda vitalitate firelor de păr

Folosește 5 linguri de apă de rozmarin din rețeta dată mai sus și amestec-o cu jumătate de litru de apă și 5 picături de ulei esențial de rozmarin. Lasă amestecul să fiarbă într-o cratiță, apoi bagă-l la răcit la frigider. Pentru a beneficia de efectele sale, aplică loțiunea direct pe scalp prin masarea acesteia, pentru a stimula circulația sângelui.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel