3 pacienți în stare gravă, transferați la un spital din Polonia

Pacienti ATI
3 pacienți cu infecția Covid-19 vor fi transferați în Polonia pentru tratament. Aceștia sunt în stare gravă, dar stabilă.

În cursul zilei de astăzi, 21 octombrie 2021, un număr de 3  pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, dar stabilă, sunt transferați în Polonia, la Łódź.

Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați  în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

“Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

Reamintim că, președintele României, Klaus Iohannis, a participat luni, 18 octombrie 2021, la o întâlnire în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, cu Președintele Republicii Lituania și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 octombrie de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

În urma acestei întâlniri online, în data de 19 octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a avut o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel