3 motive să folosești bicarbonatul de sodiu în grădină. Truc pentru a prelungi durata de viață a florilor din vază

Laptele poate fi folosit și la grădinărit   Foto: thespruce.com
Știai că poți folosi bicarbonatul de sodiu în grădină? Iată trei motive pentru care ar trebui s-o faci! Nu uita nici de florile din vază sau ghiveci. Bicarbonatul le poate prelungi durata de viață. 

Bicarbonatul de sodiu face minuni atât în bucătărie, la curățenia din casă, cât și în grădină. Poate fi folosit pentru flori sau pentru plante, în general. 

De ce să folosești bicarbonatul de sodiu în grădină 

1. Folosit în grădină, bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea solului, favorizează înflorirea și mai mult, încetinește creșterea buruienilor. Tot ce trebuie să faci este să-l presari peste pământ. 

2. Bicarbonatul de sodiu previne apariția și înmulțirea paraziților. Dacă te confrunți cu această problemă, poți face tu o soluție: amestecă într-un litru de apă nouă linguri de ulei de măsline și trei lingurițe de bicarbonat de sodiu. Pulverizează soluția pe frunzele plantelor din trei în trei săptămâni, seara. 

3. Vrei să previi apariția mucegaiului? Tot bicarbonatul de sodiu îți vine în ajutor! Amestecă două lingurițe de săpun vegetal și două lingurițe de bicarbonat de sodiu în doi litri de apă și pulverizează soluția pe legume, fructe sau flori. 

Bicarbonatul prelungește durata de viață a florilor din vază sau ghiveci 

Mai poți folosi bicarbonatul de sodiu și pentru a prelungi durata de viață a florilor din vază și a celor din ghivece. Adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat dacă vaza este mică, o linguriță dacă vaza este medie și o lingură în cazul în care vaza este mare. 

Citește continuarea pe DC News și află alte motive pentru care să folosești bicarbonatul de sodiu în grădină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel