3 motive pentru care să folosești rozmarin în bucătărie

Rozmarin
Rozmarinul este o plantă care are o mulțime de beneficii pentru organism.

Rozmarinul conține mangan, un nutrient esențial pentru sănătatea metabolică. Manganul ajută, de asemenea, corpul să formeze cheaguri de sânge, permițând leziunilor să se vindece mai repede.

Beneficiile folosirii rozmarinului:

* suport pentru sistemul imunitar - Studiile au arătat că acizii din rozmarin au proprietăți puternice antibacteriene, antivirale și antifungice. Consumul regulat de rozmarin poate ajuta la scăderea riscului de infecție și poate ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva oricăror infecții care apar.

* reducerea stresului - deși sunt necesare mai multe cercetări, studiile preliminare indică faptul că rozmarinul are un impact pozitiv asupra reducerii anxietății și stresului. Într-un studiu randomizat efectuat pe studenți universitari, s-a constatat că rozmarinul îmbunătățește calitatea somnului studenților și reduce nivelul de anxietate în comparație cu un placebo.

* memorie și concentrare îmbunătățite - rozmarinul a fost folosit de secole pentru îmbunătățirea memoriei. Un studiu a constatat îmbunătățiri semnificative ale performanței cognitive în 20 de minute de la inhalarea uleiului esențial de rozmarin. Rozmarinul este bogat în special în fitochimicale. Deși fitochimicalele nu sunt esențiale pentru supraviețuire, așa cum sunt vitaminele și mineralele, ele sunt totuși importante pentru combaterea bolilor și menținerea sănătății generale. Fitochimicalele din rozmarin pot ajuta la îmbunătățirea sănătății ochilor, la reglarea funcției hepatice și la scăderea riscului de astm. Rozmarinul este o sursă bună de: acid pantotenic, niacină, tiamină, folat, riboflavină. Deși rozmarinul este o plantă nutritivă, nu este pentru toată lumea. Ar trebui evitat în timpul sarcinii, deoarece este cunoscut pentru stimularea fluxului menstrual, potrivit webmd.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel