3 CEAIURI IEFTINE care cresc metabolismul și te ajută să slăbești

Ceaiul de Goji te poate ajuta să slăbești. Foto: Pixabay
Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, orice dietă ai decide să urmezi, adaugă aceste trei ceaiuri în meniu pentru că accelerează metabolismul și te  ajută să slăbești. 

Un metabolism bun este unul dintre factorii principali ai pierderii în greutate. Dar obiceiurile alimentare și stilul de viață nesănătoase din ziua de azi, tind să încetinească rata metabolică. Drept urmare, acest lucru nu afectează doar greutatea noastră, ci ne creează și numeroase probleme de sănătate. În afară de aceasta, rata noastră metabolică tinde să încetinească automat pe măsură ce îmbătrânim.

Deci, indiferent de ce dietă vrei să ții ca să slăbești, regula e să menții un metabolism activ și sănătos. Pentru asta, în dietă, e bine să incluzi și urătoarele trei ceaiuri, care îți plce mai mult, pentru că vor ajuta mult. Iată care sunt ele: 

Ceaiul verde

Ceaiul verde poate crește cu adevărat rata metabolică. Deoarece conține catechine, un tip de antioxidant. Aceasta declanșează eliberarea de grăsimi din celulele adipoase și crește capacitatea ficatului de a arde acele grăsimi și de a le transforma în energie, fără să le mai deăună. Deci, consumul regulat al acestui ceai te poate ajuta cu adevărat. Dar atenție, ceaiul verde conține cafeină. Nu e bine să fie consumat după prânz, pentru că vă poate afecta somnul. Iar lipsa de somn e un alt motiv de îngrășare. E de preferat să alegeți frunzele uscate de ceai verde, ca să vă faceți ceai pentru cura de slăbire. 

Ceaiul Oolong

Acest ceai tradițional din China nu ajută doar la îmbunătățirea metabolismului, ci și promovează o digestie bună, menținând nivelul colesterolului sub control. Cele două modalități principale de reducere a greutății corporale legate de alimente sunt: creșterea consumului de energie  și inhibarea absorbției nutrienților, inclusiv grăsimi și carbohidrați, iar ceaiul oolong ajută în ambele moduri.

Ceaiul Oolong este bogat de antioxidanți și, prin urmare, ajută la creșterea ratei metabolismului cu până la 10%, ceea ce duce la arderea mai multor calorii. La fel ca ceaiul verde, este, de asemenea, bogat cu catehine.

Toți acești antioxidanți din compoziția lui ajută, de asemenea, la arderea grăsimilor mai eficient și la întărirea sistemului imunitar general. Ceaiul Oolong este, de asemenea, cunoscut pentru a avea o cantitate semnificativă de cofeină (deși mai mică decât ceaiul negru) care a ajuta la arderea grăsimilor generale. Și în cazul lui trebuie evitat cconsumul după prânz. 

Ceaiul de Goji

Ceaiul de Goji, terapie asiatică tradițională pentru tratarea diabetului poate ajuta, de asemenea, la creșterea metabolismului și la slăbire. Fabricat din fructe de goji uscate, ceaiul Goji poate arde eficient calorii. Goji pot fi folosite atât sub formă de ceai, cât și ca fructe adăugate în iaurt sau salate, spre exemplu. 

Potrivit National Health Services (NHS), fructele de goji sunt o sursă bună de vitamine și minerale. Sunt bogate în vitamina C, A, fier, fibre, zinc și antioxidanți. S-a dovedit că conțin și toți cei 8 aminoacizi esențiali care ajută la construirea sistemului imunitar. De asemenea, sunt bogate în proteine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel