3 alimente care ne dau energie. Ar fi bine să le mâncăm zilnic

Mere
Medicul Vasi Rădulescu vorbește pe blogul său despre trei alimente care dau energie corpului.

Merele și ouăle se numără printre alimentele enumerate de medicul cardiolog Vasi Rădulescu că dau energie corpului și- ajută să funcționeze optim, scrie doctorul pe blogul său.

Iată și de ce:

Merele - ”sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume și sunt o sursă bună de carbohidrați și fibre. Un măr de mărime medie (100 de grame) conține aproximativ 14 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr și până la 2,1 grame de fibre. Datorită conținutului lor bogat în zaharuri naturale și fibre, merele pot oferi o eliberare lentă și susținută de energie. În plus, merele au un conținut ridicat de antioxidanți. Cercetările au arătat că antioxidanții pot încetini digestia carbohidraților, astfel încât aceștia să elibereze energie pe o perioadă mai lungă de timp”.

Apă - ”este esențială pentru viață. Este implicată în multe funcții celulare, inclusiv în producția de energie. Faptul că nu bei suficientă apă poate duce la deshidratare, ceea ce poate încetini funcțiile organismului, iar acest lucru te poate face să te simți leneș și obosit . Consumul de apă ar putea să îți dea un impuls de energie și să te ajute să combați senzația de oboseală. Poți evita deshidratarea și toate consecințele sale bând apă chiar dacă nu îți este sete. Încearcă să bei apă în mod regulat pe parcursul zilei. Pune sticle cu apă peste tot prin casă, astfel încât să le poți vedea, și încearcă să bei des măcar câteva guri de apă”.

Ouă - ”sunt pline de proteine, care îți pot oferi o sursă constantă și susținută de energie. În plus, leucina este cel mai abundent aminoacid din ouă și se știe că stimulează producția de energie în mai multe moduri. Leucina poate ajuta celulele să asimileze mai mult zahăr din sânge, să stimuleze producția de energie în celule și să crească descompunerea grăsimilor pentru a produce energie. În plus, ouăle sunt bogate în vitaminele B. Aceste vitamine ajută enzimele să își îndeplinească rolul în procesul de descompunere a alimentelor pentru obținerea de energie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel