14 cazuri noi de COVID cu tulpina din Marea Britanie, descoperite la Suceava. Medic: „Arată o răspândire accentuată a noii tulpini”

Teste COVID. Foto: Pixabay
14 cazuri noi de infectare de coronavirus, tulpina mutantă din Marea Britanie, au fost descoperite în ultima săptămână, la laboratorul de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV).

În laboratorul de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost realizate în total peste 150 de secvențieri, dar din ultimul set de 47 de probe de infectare cu SARS CoV-2, 14 au fost cazuri aparținând tulpinii mutante din Marea Britanie denumită B.1.1.7 (VOC 202012/01.

„Acestea sunt repartizate geografic astfel: 4 cazuri din județul Botoșani, 4 cazuri din județul Suceava, 4 cazuri din județul Timiș și câte unul din județele Caraș-Severin și Hunedoara. Precizăm că niciuna din celelalte 33 de probe secvențiate în această rundă, neasociate tulpinii britanice, nu prezintă mutațiile caracteristicile variantelor identificate recent ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia”, spune prof. univ. Mihai Dimian, de la USV.

Cu aceste noi cazuri, numărul total de infectări cu tulpina britanică din România s-ar ridica la 78. 

Varianta de coronavirus mutantă din Marea Britanie are transmisibilitate crescută față de cea inițială, și specialiștii atrag atenția că răspândirea ei în România este probabil mult mai mare. 

„Creșterea semnificativă a numărului de cazuri noi identificate în această săptămână și distribuția geografică a acestora indică o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României”, a confirmat prof. univ. Mihai Dimian, conform Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel