12 sfaturi pe care nutriționiștii le folosesc atunci când vor să slăbească

Dietele restrictive nu funcționează pe termen lung și organismul suferă în mod incontestabil din cauza efectului yo-yo, așa că indicațiile unui nutriționist sunt esențiale. Ține cont de aceste 12 sfaturi pe care nutriționiștii le folosesc atunci când vor să slăbească.

1. Nu te înfometa

Pentru a slăbi, nu trebuie să te înfometezi. Încearcă să urmezi o dietă sănătoasă 80% din timp, iar din când în când să te răsfeți culinar cu ceva dulce. Un desert, o ciocolată sau un fel de mâncare preferat nu sunt interzise atâta timp le consumi cu moderație. 

2. Fiecare masă este o altă oportunitate de a te apropia de obiectivul tău

Regimul alimentar nu este întotdeauna ușor și uneori putem să cedăm nevoilor noastre alimentare. Dar, în loc să te simți vinovată, continuă și percepe următoarea masă ca o altă oportunitate de a te apropia de greutatea dorită.

3. Alege alimente bogate în apă

Potrivit dieteticianului Cheryl Mussatto, alimentele precum dovleceii, roșiile, castraveții și pepenele verde au un conținut ridicat de apă și pot contribui la reducerea poftei de mâncare. 

4. Mănâncă un mic dejun bogat în proteine

Potrivit dieteticianului Lauren Harris-Pincus, consumul de proteine ​​la micul dejun crește senzația de sațietate în organism și reduce pofta de a ciuguli la mijlocul dimineții. 

5. Evită băuturile cu zahăr

Băuturile din comerț sunt pline de zaharuri și oferă organismului multe calorii. Dieteticianul Katie Morford spune că lichidele zaharoase încetinesc metabolismul. În schimb, optează pentru ceai, suc de lămâie sau castraveți.

6. Mănâncă gustări sănătoase

Pentru a nu cădea în ispită, este mai bine să îți pregătești gustări sănătoase pe care să le iei cu tine la birou sau la școală. Dieteticianul Stéphanie Wagner oferă clienților săi gustări sănătoase precum nuci sau fructe, pentru a-și atinge obiectivele de slăbire.

7. Mănâncă cu atenție

Mary Purdy, specialistă în nutriție, recomandă să mănânci cu atenție fiecare masă, nu pe fugă. Astfel, te vei putea bucura de fiecare aliment pe care îl mănânci și te poți sătura mai repede, fără să mânânci mult. 

8. Măsoară-ți porțiile

Dieteticianul Jessica Cording spune că cel mai bine ar fi să măsori cantitatea de mâncare cu ajutorul cănilor și al lingurilor. Astfel, vei ști sigur cât să mănânci. 

9. Evită alimentele din supermarket

După cum sugerează expertul în nutriție Michelle Dudash, alimentele din supermarket ar trebui evitate atunci când vrei să slăbești. Nici produsele „fără zahăr ” sau „cu conținut scăzut de grăsimi” nu sunt recomandate. 

10. Oferă-ți o singură plăcere culinară pe zi

Pentru a evita ca dieta să se transforme într-un calvar, nu renunța definitiv la acele alimente care te bucură, este sfatul lui Jill Weisenberger. Potrivit dieteticianului, este mult mai ușor să continui dieta dacă nu excluzi definitiv acele mâncăruri care te fac fericită. 

11. Stabilește obiective concrete și realiste

Dieteticianul Annie Kay spune că sunt necesare motivațiile care stau la baza unei diete. Ea recomandă să le scrii pe un carnețel și să urmărești evoluția ta. După fiecare obiectiv atins, motivația crește.

12. Fii activă în fiecare zi

Orice sport este o formă de mișcare. Fie că mergi la sală, plimbi câinele prin parc sau faci drumeții, este esențial să faci mișcare, recomandă Sarah Pflugradt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

Crossuri externe

pixel