12 plante și suplimente care combat boala de reflux gastroesofagian. Care sunt simptomele GERD și ce NU ai voie să faci dacă o ai

12 plante si suplimente care combat boala de reflux gastroesofagian - Foto: Freepick
Boala de reflux gastroesofagian (GERD) - care sunt simptomele, ce NU ai voie să faci dacă o ai și care sunt plantele și suplimentele prin care o poți trata.

Boala de reflux gastroesofagian (GERD), sau refluxul acid, este o afecțiune care implică mai mult decât un caz ocazional de arsuri la stomac. Acesta apare atunci când valva dintre esofag și stomac nu funcționează corect.

Atunci când supapa (sfincterul esofagian inferior, LES sau sfincterul cardiac) funcționează defectuos, alimentele și acidul gastric pot urca înapoi în esofag și pot provoca o senzație de arsură.

Persoanele cu boala de reflux gastroesofagian se confruntă în mod obișnuit cu mișcarea ascendentă a acidului gastric în esofag. Acest lucru face ca persoanele cu GERD să experimenteze:

- durere usturătoare în partea de jos a pieptului sau în spate

- iritație

- inflamație

- durere

Alte simptome ale bolii de reflux gastroesofagian includ:

- durere în gât

- gust acru în partea din spate a gurii

- simptome de astm

- tuse uscată

- probleme de înghițire

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aceste simptome vă provoacă disconfort. Dacă nu este tratată, boala de reflux gastroesofagian poate provoca sângerări, leziuni și chiar cancer esofagian.

Medicii pot prescrie mai multe tratamente diferite pentru boala de reflux gastroesofagian pentru a reduce producția de acid în stomac. Și sunt disponibile destul de multe medicamente fără prescripție medicală. Există, de asemenea, unele opțiuni de medicină complementară și alternativă care pot oferi ușurare.

Metodele complementare funcționează alături de tratamentele tradiționale, în timp ce terapiile alternative le înlocuiesc. Dar există dovezi științifice limitate care susțin tratamentele alternative ca înlocuitori.

Discutați întotdeauna cu un medic înainte de a încerca medicină complementară. Unele ierburi și suplimente pot interacționa negativ cu medicamentele pe care le luați deja.

Boala de reflux gastroesofagian netratată crește riscul de a dezvolta:

- laringită

- smalț dentar erodat

- modificări ale mucoasei esofagului

- cancer al esofagului

Medicii pot prescrie antiacide fără prescripție medicală sau medicamente eliberate pe bază de rețetă pentru a reduce producția de acid gastric. Unele remedii naturale pentru arsurile la stomac ocazionale includ plante și suplimente ușor de găsit. Există dovezi limitate care să susțină utilizarea plantelor și boala de reflux gastroesofagian. Cu toate acestea, s-ar putea să le găsiți utile în combinație cu ceea ce vă recomandă medicul dumneavoastră.

Remedii naturale pentru boala de reflux gastroesofagian

 

Uleiul de mentă se găsește cel mai adesea în dulciuri și în frunzele de ceai. Cu toate acestea, menta este folosită în mod tradițional pentru ameliorarea:

- răcelilor

- durerile de cap

- indigestie

- greață

- probleme de stomac

Unele cercetări au arătat, de asemenea, îmbunătățirea simptomelor la persoanele cu boala de reflux gastroesofagian care iau ulei de mentă. Cu toate acestea, este important să nu luați niciodată antiacide și ulei de mentă în același timp. Acest lucru poate crește de fapt riscul de arsuri la stomac.

Rădăcina de ghimbir este folosită în mod istoric pentru tratamentul grețurilor. De fapt, bomboanele de ghimbir și berea de ghimbir sunt recomandate ca măsuri pe termen scurt pentru grețurile de dimineață sau greața legate de sarcină. Din punct de vedere istoric, ghimbirul a fost folosit pentru a trata alte afecțiuni gastrointestinale, inclusiv arsurile la stomac. Se crede că acesta conține proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru poate reduce umflarea și iritarea generală a esofagului.

Există foarte puține efecte secundare asociate cu rădăcina de ghimbir, cu excepția cazului în care luați prea mult. A lua prea mult ghimbir poate provoca, de fapt, arsuri la stomac.

Multe alte ierburi și plante medicinale sunt utilizate în mod tradițional pentru a trata boala de reflux gastroesofagian. Cu toate acestea, există puține dovezi clinice care să susțină eficiența lor. Printre acestea se numără:

- chimen

- angelica de grădină

- floarea de mușețel german

- celandină mare (rostopască)

- rădăcină de lemn dulce

- balsam de lămâie

- ciulin de lapte

- turmeric

Aceste ierburi se găsesc în magazinele de produse naturiste. Este posibil să le găsiți sub formă de ceaiuri, uleiuri sau capsule. Ierburile nu sunt reglementate de nicio agenție guvernamentală în ceea ce privește siguranța sau eficiența.

- Antioxidanți

Vitaminele nutritive antioxidante A, C și E sunt, de asemenea, explorate pentru potențialul lor în prevenirea bolii de reflux gastroesofagian. Suplimentele de vitamine sunt utilizate de obicei doar dacă nu obțineți suficiente substanțe nutritive din alimente. Un test de sânge poate ajuta la determinarea substanțelor nutritive în care organismul dumneavoastră este deficitar. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, o multivitamină.

- Melatonină

În afară de plante, anumite suplimente din farmacie pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor bolii de reflux gastroesofagian și la minimizarea apariției acestora. Melatonina este unul dintre aceste suplimente.

Cunoscut sub numele de "hormonul somnului", dar și "hormonul tinereții", melatonina este un hormon produs în glanda pineală. Această glandă este situată în creier. Melatonina este cunoscută în primul rând pentru că ajută la declanșarea unor schimbări în creier care promovează instalarea somnului.

Studiile preliminare sugerează că un supliment de melatonină poate oferi, de asemenea, o ameliorare pe termen lung a simptomelor. Cu toate acestea, aceste beneficii sunt de obicei observate doar atunci când se combină melatonina cu alte forme de tratament pentru reflux - nu doar suplimentul singur.

Unele dovezi sugerează că plantele și suplimentele pot afecta funcția digestivă. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări.

Este important să înțelegeți că remediile pe bază de plante nu vor contracara obiceiurile și condițiile de sănătate care stau la baza dumneavoastră și care contribuie la boala de reflux gastroesofagian. Astfel de factori de risc includ:

- obezitatea

- diabetul

- fumatul

- abuzul de alcool

- purtarea de haine strâmte

- somnul după ce ați mâncat

- consumul de mese mari

- consumul de alimente declanșatoare, cum ar fi cele grase, prăjite

- condimentele

Multe dintre aceste afecțiuni sunt reversibile prin modificări corespunzătoare ale dietei și ale stilului de viață. Cu toate acestea, pierderea în greutate are mai multe șanse de a fi eficientă decât administrarea de plante și suplimente doar pentru boala de reflux gastroesofagian, potrivit Healthline.

Nu uitați! Înainte de a lua orice remediu alternativ pentru refluxul acid, este important să discutați cu medicul dumneavoastră. Acesta vă va ajuta să determinați cel mai bun și mai eficient tratament pentru boala de reflux gastroesofagian pe care o aveți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel