10 mituri și realități despre insulină: nu vindecă diabetul și nu este dureroasă

Insulina
Iată câteva mituri și adevăruri despre insulină. De ce nu ar trbui să-i sperie pe diabetici tratamentul cu insulină.

Diabetul a apărut în tăcere ca o pandemie globală. Alimentația nesănătoasă, sedentarismul și predispoziția genetică joacă un rol semnificativ în dezvoltarea diabetului. Există peste 77 de milioane de oameni care trăiesc cu diabet, numai în India. După ce ați fost diagnosticat, trebuie să faceți multe modificări ale stilului de viață și să includeți medicamente pentru a controla nivelul zahărului din sânge.

Dar, când vine vorba despre injecția cu insulină, mulți oameni cu diabet îi cer medicului să recomande o alternativă la injecție, temându-se de lucrurile pe care le-au citit sau au auzit despre insulină, dintre care majoritatea sunt false.

Iată care sunt cele mai frecvente mituri despre insulină:

Mitul 1: injecțiile cu insulină creează dependență

Realitate: injecțiile cu insulină nu creează dependență, deoarece organismul produce în mod natural insulină, deci nu se poate deveni dependent de ea. Persoanele cu diabet care nu pot produce suficientă insulină trebuie să facă aceste injecții.

Mitul 2: Insulina este ultima fază a diabetului:

Realitate: De obicei, persoanele cu diabet cred că insulina este recomandată persoanelor cu diabet avansat, sever. Dar după ce au analizat beneficiile insulinei în întârzierea complicațiilor asociate diabetului, medicii prescriu acum insulină persoanelor cu diabet mult mai devreme, chiar și la debutul bolii.

Mitul 3: Insulina vindecă diabetul:

Realitate: Nu există nici un remediu pentru diabet; cu toate acestea, administrarea de injecții cu insulină poate ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat. De asemenea, s-a demonstrat că terapia intensivă cu insulină la începutul cursului diabetului duce la remisiunea diabetului pentru o perioadă scurtă de timp, în unele studii.

Mitul 4: Insulina provoacă creșterea în greutate.

Realitate: Mulți oameni care iau injecții cu insulină se plâng că se îngrașă destul de mult, deoarece insulina ajută organismul să utilizeze alimentele mai eficient. Deci, persoanele cu diabet trebuie să mănânce alimente în consecință pentru a evita să se îngrașe prea mult.

Mitul 5: Injecția de insulină doare

Realitate: Multe persoane cu diabet se tem de ace; Cu toate acestea, acele de insulină utilizate în aceste zile sunt nedureroase. Cel mai bun mod de a depăși frica de a fi injectat este să-i încurajezi să se injecteze singuri.

Mitul 6: Insulina provoacă orbire, insuficiență renală sau moarte

Realitate: Orbirea, insuficiența renală sunt complicații frecvente ale diabetului slab controlat, și nu ale insulinei. Dar dacă injecțiile cu insulină sunt administrate devreme, aceste complicații pot fi evitate.

Mitul 7: Utilizarea insulinei în timpul sarcinii poate dăuna copilului

Realitate: Insulina poate traversa, într-adevăr, placenta, dar cantitatea care traversează placenta este foarte mică și nu dăunează copilului; cu toate acestea, nivelul de zahăr din sânge necontrolat dăunează copilului.

Mitul 8: Insulina provoacă episoade frecvente de hipoglicemie sau niveluri scăzute de zahăr din sânge.

Realitate: insulina vă crește riscul de a dezvolta hipoglicemie, dar cu o educație adecvată, dietă și monitorizarea zahărului din sânge, acest risc poate fi minimizat sau evitat

Mitul 9: Odată ce ați început să utilizați injecția de insulină, nu o puteți opri.

Realitate: Această afirmație este adevărată pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1, deoarece corpul lor nu poate produce insulină; Cu toate acestea, pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, medicul uneori poate schimba tratamentul injectabil în unul cu medicamente, odată ce nivelul glicemiei este controlat. Acest lucru se poate face prin dietă, exerciții fizice, pierderea în greutate și medicamente, mai ales în primii ani după diagnosticul diabetului, deoarece corpul lor poate produce în continuare insulină.

Mitul 10: insulina este scumpă.

Realitate: insulina nu este scumpă în comparație cu diferite medicamente pe care le-ar putea folosi pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel