10 lucruri pe care le poți face ca să ai un somn bun pe caniculă

Somn     FOTO pexels
Valul de caniculă care se anunță riscă să ne dea somnul peste cap. Iată 10 lucruri pe care le poți face ca să ai un somn odihnitor chiar și când afară temperaturile sunt foarte ridicate: 

Somnul pe caniculă poate fi un chin, pentru că transpirați și încinși nu ne putem odihni cum trebuie. Ne învârtim sub cearșafuri, încercând cu disperare să ne răcorim și să ne odihnim. Iată cele 10 lucruri pe care le puteți face ca ai un somn bun când e prea cald: 

1. Purtați țesăturile care absorb transpirația

Când temperatura crește, este tentant să dormi dezbrace complet. Dar este de fapt mai bine să porți pijamale subțiri din bumbac care lasă pielea să respire și care absorb excesul de transpirație. În mod similar, asigurați-vă că lenjeria de pat este făcută din bumbac, mai degrabă decât din țesături artificiale, cum ar fi nailon.

2. Folosiți spray cu apă

Lenjeria de pat ușor umezită - nu o înmuiată sau udă - vă va ajuta să vă răcoriți pe tot parcursul nopții. De asemenea, puteți pulveriza ușor perdelele pentru a crea o briză răcoroasă. Folosiți pentru asta o sticlă de parfum golită și umplută cu apă, pentru că pulverizatorul acestora este foarte fin. 

3. Răcoriți așternutul

Da, puteți îngheța așternuturile! Le puneți într-o pungă de plastic, apoi în congelator pentru 10-15 minute, pentru a le răcori ca gheața.

4. Păstrați pernele reci

Investiți într-o pereche de inserții de gel de răcire pentru pernele dvs.! Simplu și ușor de utilizat, pot ajuta chiar și la migrene, stres și dureri de cap, precum și gripă și febră. Efectiv, perna cu gel de răcire absoarbe și disipă căldura departe de cap și de gât pe tot parcursul nopții, astfel încât să vă puteți odihni ușor.

5. Închideți perdelele în timpul zilei

Poate fi tentant să vă lăsați perdelele trase din fața geamurilor toată ziua pentru a lăsa aerul și lumina să intre, dar acest lucru poate face ca întreaga cameră să se încălzească. Încercați să folosiți jaluzele albe și perdelele subțiri din bumbac alb și păstrați-le închise pe tot parcursul zilei, chiar dacă deschideți ferestrele.

6. Deschideți ferestrele

În funcție de locul în care locuiți, acest lucru nu este întotdeauna realizabil - mai ales dacă sunteți lângă o stradă cu trafic zgomotos - totuși, dacă puteți, deschideți geamurile lăsând să pătrundă aerul răcoros al serii, care poate face o mare diferență.

7. Fiți hidratat

Ar trebui să faceți tot posibilul pentru a vă menține cât mai hidratat vara. Puteți pune apă rece lângă pat într-un termos, în caz că vi se face sete înainte să adormiți. 

8. Faceți o „compresă de apă rece”

Da, funcționează invers - umpleți acele perne termice de apă și puneți-le în frigider. Când sunt aproape înghețate, aplicați-le pe punctele de puls, cum ar fi gâtul, încheieturile, genunchii și gleznele. Sau o puteți înfășura într-un prosop și pune în pat ca să vă răcorească.

9. Închideți toate prizele și dispozitivele electrice

Caburile, mufele și dispozitivele electronice scurg energie în aer, astfel încât oprirea acestora va ajuta la scăderea temperaturii camerei.

10. Dormiți singur

Nu, canicula nu e motiv de despărțire, ci doar temporar puteți dormi în camere diferite - două corpuri înseamnă de două ori mai multă căldura. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel