10 alimente permise când suferi de balonare

Unele alimente sunt contraindicate, dacă suferi frecvent de balonare. 

Mulți oameni se plâng de balonare, fără să știe care este cauza exactă a acestui disconfort abdominal. În multe cazuri poate fi vorba de o inflamație tăcută, al cărei tratament este o dietă antiinflamatoare.

"Inflamația tăcută este dușmanul invizibil al unui sistem imunitar puternic. O dietă antiinflamatoare poate combate aproape permanent balonarea, pe lângă limitarea consumului de alimente care fac rău stomacului.”, explică dr. Carlos E. Rodríguez Jiménez, specialist în endocrionologie, nutriție și biopatologie.

Astfel, o dietă cu efect antiinflamator este un „auxiliar important” pentru un sistem imunitar puternic, capabil să facă față stresului oxidativ, generat de excesul de calorii; adică prin mese copioase.

„Hipernutriția și hipersedentarismul sunt la fel de dăunătoare ca și alimentația restrictivă.”, adaugă expertul.

Alimente și practici de evitat în dietă pentru a combate balonarea

În primul rând, „postul controlat poate fi considerat terapeutic (12 ore cu mese frugale).”, afirmă dr. Carlos E. Rodríguez Jiménez, asigurându-ne totodată că avem un stil de viață echilibrat, „nu plictisitor”.

„Ce putem să facem este să reducem consumul caloric care deteriorează orice sistem biologic, printre care se numără sistemul imunitar.”, adaugă acest expert în endocrionologie, nutriție și biopatologie.

Prin urmare, există anumite alimente care, consumate în exces, sunt mai susceptibile de a deteriora celulele, deoarece au o capacitate oxidativă ridicată. Printre acestea se numără cele cu grăsimi saturate, precum mezeluri, brânzeturi fermentate, unt sau margarină. La fel, cerealele, făina albă și produsele de patiserie. De asemenea, trebuie evitate alcoolul și tutunul.

Ce să mănânci în caz de balonare

Cea mai bună opțiune este mâncarea fiartă sau la grătar:

Peşte

Fructe de mare

Ouă

Produse lactate proaspete

Fructe: cum ar fi fructe de pădure

Legume cu frunze verzi

Nuci

Cereale integrale

Carne cu conținut scăzut de grăsimi

Alimente bogate în Omega-3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel