Anxietatea nu doar că îți afectează...
Mulți oameni se plâng de balonare, fără să știe care este cauza exactă a acestui disconfort abdominal. În multe cazuri poate fi vorba de o inflamație tăcută, al cărei tratament este o dietă antiinflamatoare.
"Inflamația tăcută este dușmanul invizibil al unui sistem imunitar puternic. O dietă antiinflamatoare poate combate aproape permanent balonarea, pe lângă limitarea consumului de alimente care fac rău stomacului.”, explică dr. Carlos E. Rodríguez Jiménez, specialist în endocrionologie, nutriție și biopatologie.
Astfel, o dietă cu efect antiinflamator este un „auxiliar important” pentru un sistem imunitar puternic, capabil să facă față stresului oxidativ, generat de excesul de calorii; adică prin mese copioase.
„Hipernutriția și hipersedentarismul sunt la fel de dăunătoare ca și alimentația restrictivă.”, adaugă expertul.
Alimente și practici de evitat în dietă pentru a combate balonarea
În primul rând, „postul controlat poate fi considerat terapeutic (12 ore cu mese frugale).”, afirmă dr. Carlos E. Rodríguez Jiménez, asigurându-ne totodată că avem un stil de viață echilibrat, „nu plictisitor”.
„Ce putem să facem este să reducem consumul caloric care deteriorează orice sistem biologic, printre care se numără sistemul imunitar.”, adaugă acest expert în endocrionologie, nutriție și biopatologie.
Prin urmare, există anumite alimente care, consumate în exces, sunt mai susceptibile de a deteriora celulele, deoarece au o capacitate oxidativă ridicată. Printre acestea se numără cele cu grăsimi saturate, precum mezeluri, brânzeturi fermentate, unt sau margarină. La fel, cerealele, făina albă și produsele de patiserie. De asemenea, trebuie evitate alcoolul și tutunul.
Ce să mănânci în caz de balonare
Cea mai bună opțiune este mâncarea fiartă sau la grătar:
Peşte
Fructe de mare
Ouă
Produse lactate proaspete
Fructe: cum ar fi fructe de pădure
Legume cu frunze verzi
Nuci
Cereale integrale
Carne cu conținut scăzut de grăsimi
Alimente bogate în Omega-3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...