Zmeura, efecte dovedite științific în tratarea unei alergii

Zmeura ar putea avea același efect calmant ca steroizii în tratarea unei alergii,  potrivit unui nou studiu.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Ohio susțin că zmeura neagră reduce mâncărimile pielii cauzate de o anumită alergie, cunoscută sub numele de hipersensibilitate de contact.

Hipersensibilitatea de contact, pe care unii oameni o experimentează atunci când intră în contact cu anumiți iritanți, este o afecțiune autoimună. Un studiu efectuat pe soareci, publicat în jurnalul medical Nutrients, a descoperit că anumiți compuși din zmeura neagră par să moduleze celulele care transmit sistemului imunitar când să activeze, reducând inflamația rezultată. Aceștia afirmă că zmeura neagră și acidul Protocatechuic atenuează hipersensibilitatea de contact indusă de DNFB prin activarea celulelor dendritice.


Cercetătorii au numit „surprinzător” faptul că zmeură neagră obișnuită a putut avea acest efect asupra răspunsului imunitar în fața alergiilor cutanate. Efectele pozitive au fost observate la șoareci după trei săptămâni de consum zilnic de zmeură. 

Studiul integral, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel