Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Ziua prematurului, eveniment dedicat micuților născuți înainte de termen
21 sep 2019 / 10:45
Ziua Prematurului este sărbătorită în fiecare an pe 22 septembrie. Maternitatea Cantacuzino organizează a cincea ediție, în acest an.
Nou-născuți

„Ziua Prematurului” este sărăbytorită în fiecare an, pe 22 septembrie. În acest an, Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Organizația Salvați Copiii organizează a cincea ediție a evenimentului. Manifestarea are loc duminică, 22 septembrie, începând cu ora 10:00, la Insula Copiilor din incinta Complexului Herăstrău.

La eveniment vor participa peste 70 de copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 13 ani născuți prematur la maternitatea Spitalului Cantacuzino, dar și personalul medical al Secției de Neonatologie, un loc în care medici și asistente luptă pentru viață. 

Organizatorii își propun prin acest eveniment să crească gradul de conștientizare a populației asupra numărului mare al nașterilor premature și al complicațiilor asociate.
La eveniment vor participa Dr. Turkes Ablachim, Director Medical Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Organizația Salvați Copiii și Dr. Adrian Crăciun, medic secția de Neonatologie a Spitalului Clinic "Dr. I.
Cantacuzino"

Maternitatea Cantacuzino a beneficiat de investiții de la bugetul PMB în valoare de două milioane de lei. A fost achiziționată aparatură modernă, paturi ATI, monitoare funcții vitale, mașini de ultimă generație pentru spălat instrumentar, ventilatoare neonatale, lămpi fototerapie, mese de resuscitare complexe, 11 incubatoare cu servocontrol, monitoare de funcții vitale.


Ştiri Recomandate

Medicament retras de pe piață. Cauzează cancer
Dieta vegetariană scade considerabil riscul de AVC
Depresia: cum e percepută când oamenii cred că e biologică
Maștile de protecție
EXCLUSIV
Măști purtate incorect: avertismentul unui medic
Gura uscată, 10 remedii pentru combaterea simptomelor
Cafeaua, beneficii pentru siluetă. Câtă trebuie să bei
Cel mai sănătos ulei pentru gătit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?