Zeci de pacienţi aşteaptă un loc la ATI. Dr. Marinescu: Nu există dimineață în care să nu fie peste 20 de pacienți în camera de gardă

Terapie Intensivă      Foto: RoVaccinare
Zeci de pacienţi aşteaptă un loc la ATI în camera de gardă a Institutului Matei Balş, din Capitală.  

Situația locurilor din secțiile de terapie intensivă (ATI) din Capitală este critică, la Matei Balș, spre exemplu, în fiecare dimineață sunt circa 20 de pacienți care așteaptă să se elibereze un loc. Potrivit unor informații, 30 de pacienți primesc deja oxigen, însă au nevoie de un loc la ATI, fiind în stare critică.

Miercuri, 29 septembrie 2021, în Bucureşti mai erau doar 3 paturi ATI libere, iar la nivel naţional doar 5, însă autoritățile transmiteau că se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. 

Dr. Adrian Marinescu a explicat pentru DC NEWS că nu există dimineaţă fără 20 de pacienţi în camera de gardă.

„Aş spune că e o regulă ca la Matei Balş, în ultimele săptămâni, să fie plină camera de gardă. Pacienţii sunt evaluaţi, unii trebuie să fie internaţi, dar nu există locuri. Nu vorbim aici doar de terapie intensivă, ci de pacienţi care au forme severe şi au nevoie doar de oxigen. Sigur, în prima parte a zilei rezolvăm de fiecare dată, dar ce apare după necesită timp de aşteptare. Nu există dimineaţă în care să nu fie 20 de pacienţi sau mai mulţi care sunt în camera de gardă. Primesc tratament, monitorizare, dar nu sunt pe secţie", a declarat Adrian Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş, pentru DC NEWS. 

Întrebat care este starea pacienţilor care ajung la camera de gardă a Institutului, dr. Marinescu a spus că "fiind mai mulţi, sunt şi mulţi cu forme uşoare, care nu ar trebui să ajungă la spital. Apropo de triajul pe care am putea să îl facem prin intermediul medicului de familie. Din păcate, avem şi forme severe, ca înainte, la persoane vulnerabile, care nu sunt vaccinate, şi care cad pradă virusului. Pentru ei nu este nicio diferenţă, şi exact ce se întâmpla înainte se întâmplă şi acum. Iar uneori ajung foarte târziu. Evaluarea iniţială, făcută de medicul de familie, ar trebui să stabilească dacă cineva ajunge imediat la camera de gardă sau dacă e monitorizat acasă". 

Situaţie similară zilele trecute la Spitalul Sf. Pantelimon. Bogdan Socea, directorul medical al spitalului, a explicat care este situaţia instituţiei. 

Citește continuarea pe DC NEWS și află detalii despre situația pacienților ATI de la Sf. Pantelimon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel