Zece alimente care au grijă de sănătatea ficatului

Ficat
Ficatul este organul de filtrare al organismului și este singurul care se poate regenera. Iată o listă de alimente care ar putea să-l ajute să se refacă, dacă problemele nu sunt severe.

Ficatul este sistemul de filtrare al organismului. Acesta poate curăța până la 1450 de mililitri de sânge pe minut. Are grijă de chimicalele din organism și este organul principal care are grijă de metabolizarea medicamentelor.
Ficatul, de asemenea, reglează volumul de sânge din organism și secretă bila în intestin. Această substanță conține deșeuri ale ficatului și te ajută să digeri grăsimile.
Foarte ciudat, dar ficatul este singurul organ din organism care se poate reface de unul singur, atât timp cât prolemele nu sunt severe. Din păcate, bolile de ficat pot degenera și să cauzeze probleme severe de-a lungul timpului, compromițând  sănătatea și abilitatea ficatului de a se regenera, notează Medline Plus.

Riscurile apariției afecțiunilor includ:
Colesterol mărit
Nivelul mare al trigliceridelor din sânge
Sindrom metabolic
Obezitate
Sindromul ovarelor polichistice
Apneea în somn
Diabetul de tip 2
Hipotiroidism
Probleme ale glandei pitulare (hipofiza)
Boala ficatului gras poate fi ratată prin schimbarea stilului de viață, de cele mai multe ori.

Iată o listă de alimente care vor avea grijă de ficatul nostru:

1. Banane
Bananele conțin oligozaharide, un prebiotic care hrănește bacteriile bune din intestin. Această fibră scade nivelul de trigliceride din ficat, ajutându-l să se regenereze mai ușor
2. Ghimbirul
Această rădăcina are multe benefici pentru sănătate, dar când vine vorba de ficat, ghimbirul ajută la regenerarea ficatului în cazul în care afecțiunea este cauzată de icter sau de blocaj biliar.
3. Cartof dulce
Această legumă plină de amidon a fost folosită în testele făcute pe șoareci, care sufereau de problemele de ficat subacute cauzate de alcoolul, iar rezultatele au fost uimitoare
4. Turmericul
Turmericul previne afecțiunile ficatului cauzate de excesul de fier, de excesul de alcool, de blocajul biliar sau de expunerea la anumite chimicale.
5. Ciulin de lapte
Ciulinul de lapte este cunoscut pentru abilitățile sale de vindecare a ficatului datorate flavonoidelor.
Ciulinul de lapte are proprietăți antioxidante și antifibrotice care reduc cantitatea de grăsime din ficat.
6. Păpădie
Această plantă are utilizări medicinale uimitoare. De fapt, este un potențial diuretic și are activități antioxidante și poate ajută la prevenirea sindromului metabolic care contribuie la bolile de ficat.
7. Uleiul de semințe negre
Uleiul de semințe negre protejează împotriva stresului oxidativ, astfel că ajută ficatul să nu fie la fel de afectat de problemele cauzate de chimicale și toxine.
8. Legumele crude
Legumele crude, citricele și uleiul de semințe, toate sunt benefice pentru ficat.
9. Vitamina E
Vitamina E este benefică pentru non-diabetici și previne afecțiunile ficatului cauzate de anumiți factori de risc precum diabet sau obezitate.
10. Ficat
Da, pentru a menține ficatul sănătos, consumați ficat! Acest organ conține toate ingredientele de care are nevoie organismul pentru a fi sănătos. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți ficatul de vită crescută cu iarbă organică, dar nu consumați mai mult de două porții pe săptămână.
Aceste alimente pot ajută la menținerea unui ficat sănătos, însă trebuie consumate cu moderație. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel