Zeama bordeleză, ce este și cum se aplică

Copaci  FOTO: pixabay
Zeama bordeleză, remediu care combate 100% dăunătorii din grădină, este o soluție care face minună pentru pomi, viță de vie, legume și fructe.

Zeama bordeleză este un fungicid cupric care conține în proporție de 20% cupru metalic și 80% sulfat de cupru neutralizat. Aceasta pătrunde în țesutul plantelor, întărește sistemul imunitar al plantei fie că vorbim de pomi fructiferi, viță de vie, legume, fructe.

Poate fi folosită preventiv împotriva dăunătorilor. Pe lângă efectul antiseptic, este un produs sigur pentru mediul înconjurător. Zeama bordeleză este acceptată și în culturile ecologice deoarece e obținută din minerale naturale.

Se folosește pe final de iarnă sau în primele zile de primăvara, înainte de apariția mugurilor. Iar dacă nu ai dat cu zeamă bordeleză în această perioadă o poți face toamna, după ce cad frunzele - aceasta va ajuta pomii să treacă cu bine peste iarnă.

Ca să obțineți rezultate optime, când stropiți plantele cu zeamă bordeleză, acestea trebuie să fie acoperite uniform și se recomandă stropirea în aceeași zi în care preparați substanța. În acest scop, folosiți un pulverizator și nu uitați să agitați înainte.

Agricultorii cu experiență recomandă ca utilizarea între 2 și 6 kg de cupru pe hectar pentru a nu produce daune solului. Când stropiți ar fi bine să purtați mască, mănuși, ochelari și cizme de cauciuc, arată cumsa.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel