Zdrobește câteva foi de dafin și pune-le în câteva locuri din casă. Trucul care te scapă de o problemă sâcâitoare

foi de dafin - FOTO: Freepik@ Azerdbaijan_stockers@degungbot
Zdrobește câteva foi de dafin și pune-le în câteva locuri din casă. Este trucul gospodinelor pentru a scăpa de o problemă sâcâitoare.

Zdrobește câteva foi de dafin și pune-le în câteva locuri din casă. Cu ajutorul remediilor naturale precum foaia de dafin, puteți alunga insectele din casă sau din spațiul de lucru.

Insectele sunt una dintre mașinile de reciclare de top ale naturii - ele curăță și elimină murdăria din mediul înconjurător atunci când se hrănesc cu materie în descompunere. Deși sunt utile pentru mediu, nu le doriți în preajmă.

Expulzarea insectelor din casa dvs. nu este atât de dificilă. Cu ajutorul frunzelor de dafin, le puteți ține la distanță. 

Cum să folosiți frunzele de dafin pentru a alunga insectele

Frunzele de dafin (Laurus nobilis) sunt folosite nu doar în bucătărie pentru a conferi aromă mâncărurilor, ci și în diverse scopuri în gospodărie, inclusiv ca respingător natural pentru țânțari și alte insecte.

Pentru a folosi frunzele de dafin ca repelent pentru țânțari, poți proceda astfel:

Frunzele de dafin, trebuie păstrat în locurile unde este posibil ca insectele să îl folosească drept intrare în casă. Ar putea fi chiar locuri specifice din baia dvs.

Așezați câteva frunze de dafin pe pervazurile ferestrelor, în colțurile camerelor, în jurul plintei și în spatele mobilei, frigiderului sau dulapurilor cu alimente. Deși frunzele de dafin au un miros puternic, desfășurarea și răspândirea lor timp de mai multe luni le va pierde puterea.

Asigurați-vă că le înlocuiți atunci când mirosul se reduce. Puteți depozita unele în congelator pentru a păstra mirosul mai mult de 1 an, potrivit Pestey.

Vezi și: Botulismul, boala mortală ascunsă în conserve. Carmen Dorobăț: Impune internare la Terapie Intensivă. Afectează sistemul nervos central

Culege frunzele: Alege frunze de dafin proaspete sau uscate. Frunzele uscate pot fi mai aromatice, dar cele proaspete pot avea efect mai puternic.

Zdrobește frunzele: Prin zdrobirea ușoară a frunzelor, eliberezi uleiurile esențiale cu aroma caracteristică, care respinge țânțarii.

Așează frunzele în zonele potrivite: Plasează frunzele zdrobite în zonele în care observi că se adună țânțarii, cum ar fi ferestrele deschise, ușile sau chiar sub perne și covoare în încăperile în care petreci timp.

Reînnoiește: Deoarece aroma frunzelor de dafin se poate diminua treptat, va trebui să reînnoiești frunzele zdrobite la intervale regulate.

Este important de menționat că, în timp ce frunzele de dafin pot contribui la respingerea țânțarilor, efectul poate varia în funcție de nivelul de infestare și de alți factori specifici mediului tău. Utilizează această metodă împreună cu alte strategii pentru a obține cele mai bune rezultate în reducerea prezenței țânțarilor în jurul casei tale.

Frunzele de dafin au o aromă puternică, înțepătoare, căreia insectele nu-i pot rezista. În general, insectele au un simț olfactiv puternic pe care îl folosesc atunci când sunt în căutare de hrană.

Cu toate acestea, dacă presărați frunze de dafin măcinate pe dulapurile sau rafturile din bucătărie, vă va ajuta să le alungați. În unele cazuri, frunzele de dafin pot ajuta, de asemenea, la terminarea eficientă a insectelor. 

De asemenea, puteți lăsa câteva bucăți de frunze de dafin în dulapurile și rafturile din bucătărie pentru a scăpa cu ușurință de insectele nedorite din bucătărie.

Vezi și: Pacienții cu arsuri, terapie și consiliere psihologică gratuită. Andrei Baciu: Nu rezolvă toate problemele

Frunzele de dafin, beneficii 

Această plantă există de secole și este utilizată atât în scopuri medicinale, cât și pentru a da aromă la inundații. Folosită în bucătărie pentru o aromă sau un parfum distinctiv și savuros pentru carne, supe și tocănițe, și chiar ca ingredient într-o apă de colonie cunoscută sub numele de rom de dafin, puteți găsi frunza de dafin și în cosmetice, săpunuri și detergenți.

Frunza de dafin oferă câteva beneficii impresionante pentru sănătate, cum ar fi faptul că ajută la reducerea gazelor și a balonării și luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi datorită antioxidanților săi. Există chiar unele dovezi că poate ajuta la tratarea mătreții, a durerilor musculare și articulare și a infecțiilor cutanate, potrivit Dr. Axe.

Frunza de dafin, inclusiv uleiul esențial de dafin, oferă beneficii antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante datorită antioxidanților și altor compuși protectori care se găsesc în plantă. Această plantă conține peste 80 de compuși identificați, inclusiv polifenoli, eucaliptol, cineol, sabinen și linalol.

Un studiu realizat la Universitatea de Stat pentru Agricultură și Tehnică din Carolina de Nord s-a concentrat pe activitățile antimicrobiene și antioxidante ale uleiurilor esențiale specifice din pelin alb, geranium cu miros de trandafir și dafin pe produse proaspete împotriva bacteriilor periculoase, inclusiv Salmonella și E. coli.T

oate cele trei uleiuri esențiale au prezentat proprietăți antioxidante, cea mai mare activitate fiind înregistrată în cazul uleiului esențial de dafin.Alte studii au ajuns la concluzii similare, demonstrând că Laurus nobilis poate apăra împotriva unei serii de probleme de sănătate datorită substanțelor fitochimice, uleiurilor volatile și nevolatile, flavonoidelor, taninurilor, alcoolilor sesquiterpenici și alcaloizilor.

Află mai jos cum să folosești această plantă străveche pentru efectele sale antiinflamatorii și anti-îmbătrânire, mai notează Dr. Axe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel