Vot pentru certificatul verde la Bruxelles: propunerea CE privind certificatul verde se discută azi în Parlamentul European
28 apr 2021, 14:08

Certificat verde digital
Propunerea Comisiei Europene privind certificatul verde de COVID se discută miercuri în Parlamentul European.

Astăzi se discută în Parlamentul European propunerea Comisiei Europene privind certificatul verde COVID. După vot, vor începe discuţiile cu statele membre pentru implementarea deciziei până în vară. 

Documentul va permite libera circulaţie fără formalităţi legate de pandemie pentru cei care sunt vaccinaţi, au avut boala sau au un test negativ. 

"Vom fi solidari cu un certificat verde, COVID, care ne va permite circulţia liberă în UE, ceea ce înseamnă nediscriminare, pentru că fiecare cetăţean poate să circule în UE, atât cei vaccinaţi, cât şi cei care doresc să facă un PCR ori cei care au trecut prin boală. 

De aceea, Uniunea Europeană a garantat nediscriminarea acestui certificat şi de săptămâna viitoare vor începe procedurile tehnice, astfel încât din iunie să beneficiem de acest certificat care ne va ajuta într-o circulaţie liberă, fără să stăm în carantină, ceea ce înseamnă că ţările nu ne mai pot impune individual diferite măsuri", a spus europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, miercuri, la Antena 3.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a lăudat ieri iniţiativa oficialilor europeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?