Voiculescu, ordonanță: Cu cât vor fi plătiți medicii, asistenții și registratorii care vor munci în Centrele de vaccinare

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a arătat că Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență prin care se stabilesc sumele cu care vor fi plătiți, pe oră, medicii, asistenții și registratorii care vor lucra în Centrele de vaccinare contra COVID-19. 

„Ordonanța de Urgență va merge către Consiliul legislativ și va fi publicată cât de curând. În aceasta stabilim un lucru extrem de important, și anume felul în care vor fi remunerați cei care vor vaccina populația României în următoarele luni. Astfel, cei care vor fi în centrele de vaccinare și nu vor fi detașați sau delegați, deci cei care muncesc practic în afara programului, și aș vrea să subliniez lucrul acesta, cei care muncesc în afara programului de lucru, vor fi remunerați cu o sumă de 90 de lei pe oră, dacă este vorba de medici, cu o sumă de 45 de lei pe oră dacă este vorba de asistenți medicali și cu o sumă de 20 de lei pe oră dacă e vorba de registratori. Vorbim de sume brute. Lucrul acesta a fost stabilit prin această ordonanță de urgență pe care, așa cum spuneam, în cel mai scurt timp o veți găsi în Monitorul Oficial”, a explicat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, într-o conferință desfășurată după ședința de Guvern. 

cei care vor dori să lucreze în Centrele de vaccinare o vor putea face respectând normele de muncă în vigoare, ca număr de ore, a arătat Voiculescu. 

„Dincolo de asta aș vrea să spun cât de mare nevoie o să avem în perioada următoare de toți acești oameni, care se vor înscrie pentru a vaccina populația, fie că vorbim de medici, de asistenți, de registratori. Sunt oameni de munca cărora va depinde felul în care depășim această perioadă cruntă în care suntem deja de ceva timp”, a arătat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel