Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Declanșarea războiului Rusiei asupra Ucrainei a luat prin surprindere o lume întreagă, iar agresivitatea atacului a stârnit valuri de reacții în ultimele luni. Milioane de oameni și-au părăsit țara, după ce viața lor s-a schimbat peste noapte, iar atitudinea lui Vladimir Putin este de neînțeles, de neconceput și criticată aspru de mulți oficiali.
De-a lungul timpului, mai mulți oficiali americani au declarat că președitele Vladimir Putin este "frustrat și posibil instabil din punct de vedere psihic, eretic și delirant".
Experții în informații au explicat că președintele rus prezintă explozii neobișnuite de furie către oamenii din cercul său apropiat cu privire la starea campaniei militare. Acest lucru este neobișnuit, spun ei, pentru că Putin, un fost ofițer de informații, de obicei știa să își controleze emoțiile și să le țină în frâu.
În ultimele luni, mai multe voci au afirmat că Vladimir Putin ar suferi de cancer, dar și Parkinson sau afecțiuni cerebrale, induse de cunoscutul long-COVID.
Zvonurile despre starea de sănătate șubredă a președintelui rus circulă de ani de zile și se crede că el este urmărit de o echipă de medici care îi monitorizează cu atenție sănătatea.
"Are probleme cerebrale. Cercetările de la începutul pandemiei au descoperit, de asemenea, că un număr mic de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au experimentat schimbări bruşte de comportament, inclusiv delir, confuzie şi agitaţie", a explicat medicul Hussain Abdeh.
Nu în ultimul rând, președintele rus ar suferi de o pierdere a contactului cu realitatea, având o încredere de sine exuberantă şi dispreţ faţă de ceilalţi. Profesorul Ian Robertson, neuropsiholog la Trinity College din Dublin, Irlanda, a sugerat că liderul de la Moscova ar putea suferi de "sindromul de orgoliu".
Ei bine, noi declarații despre posibilele boli ale lui Vladimir Putin au fost scoase în evidență acum, iar boala Parkinson a fost readusă în discuție. Documente secrete de la serviciile de informații din Rusia, citate de The Sun, au arătat că Vladimir Putin ar avea boala Parkinson în stadiu incipient și cancer pancreatic și cancer de prostată.
Liderul rus a fost fotografiat recent cu urme suspectate pe dosul mâinii, pe fondul zvonurilor că suferă de cancer și dureri paralizante. Și în e-mailurile văzute acum de The Sun Online, o sursă de informații rusă apropiată de Kremlin par să confirme că Putin a fost diagnosticat cu Parkinson în stadiu incipient și cancer pancreatic.
"Pot confirma că a fost diagnosticat cu boala Parkinson în stadiu incipient, dar aceasta progresează deja.
Acest fapt va fi negat în toate modurile posibile și ascuns. Putin este umplut în mod regulat cu tot felul de steroizi grei și injecții inovatoare analgezice pentru a opri răspândirea cancerului pancreatic cu care a fost recent diagnosticat. Nu numai că provoacă multă durere, Putin are o stare de umflare a feței și alte efecte secundare, inclusiv lacune de memorie. În cercul său apropiat, există zvonuri că, pe lângă cancerul pancreatic, care se răspândește treptat, Putin are și cancer de prostată", a susținut în e-mail informatorul serviciilor de securitate ruse.
Oficialii de la Kremlin au negat mereu că ar fi ceva în neregulă cu liderul lor, dar aparițiile publice ale președintelui rus dau mereu de bănuit.
Au existat afirmații occidentale cu privire la sănătatea lui Putin, în special din partea fostului șef al MI6, Sir Richard Dearlove, care a spus că liderul rus va fi trimis la un sanatoriu unde va sta până în 2023, din cauza unor probleme medicale.
Putin s-a mândrit mult timp cu imaginea sa de "om puternic", dar schimbarea sa dramatică din ultimii ani a determinat speculații că ar putea suferi de o boală fizică gravă.
Mai mult, analistul politic Valery Solovey susține că Putin suferă de o serie de boli grave, printre care: cancer, boala Parkinson și tulburare schizoafectivă. "Sănătatea lui se deteriorează... dramatic", a spus el, completând că problemele sale medicale i-au influențat judecata asupra războiului din Ucraina.
Într-un videoclip lansat recent de Kremlin Putin se ţinea strâns de o masă în timpul unei întâlniri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. El a bătut din picioare şi s-a aplecat de mai multe ori pe parcursul înregistrării, având totodată şi faţa vizibil umflată. Într-un clip video în care liderul rus îl întâmpina pe președintele belarus Alexandru Lukașenko, la Kremlin, lui Putin părea că îi tremură mâinile.
"Putin este îndopat în mod regulat cu tot felul de steroizi grei și injecții analgezice inovatoare pentru a opri răspândirea cancerului pancreatic cu care a fost diagnosticat recent", se mai aratăn în documente.
De asemenea, în aprilie, în timpul discuțiilor de la Moscova cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a părut că șchiopătează și se strâmbă în timp ce mergea.
S-a spus că Putin s-a simțit rău în timp ce vorbea cu șefii săi militari și a acuzat o stare de "slăbiciune și amețeli" când s-a ridicat de la birou, după o videoconferință de 90 de minute.
Imaginile au stârnit un val de comentarii privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin, printre care specialiști în sănătate.
"Este puţin probabil ca neurologii adevăraţi să comenteze, deoarece sunt învăţaţi să nu comenteze niciodată despre oameni care nu sunt pacienţii lor", a declarat pentru DW John Hardy, de la Institutul de Cercetare a Demenţei din Regatul Unit, care a subliniat că nu este neurolog, dar a comentat din postura cuiva care a studiat bolile creierului.
"Niciun semn de Parkinson din punctul meu de vedere. Nu arăta bine... dar nu este vorba despre boala Parkinson", a spus el.
"Privind clipul scurt, nu găsesc nicio dovadă să pot spune că Putin suferă de Parkinson", a spus și Ray Chadhuri, un neurolog la Universitatea din Londra, care a completat că boala Parkinson este dificil de diagnosticat şi poate fi determinată doar printr-un examen neurologic amănunţit în persoană, dar și că "Balonarea feţei sau tremuratul pot fi cauzate de mai multe motive şi eu nu am văzut vreun tremur".
VEZI ȘI: Care e vârsta de la care se consideră că începi să îmbătrânești. Care sunt semnele îmbătrânirii
"La ora aceasta, domnul acela de la Kremlin cred că regretă, sunt convins. În primul rând, părerea mea este că nu este el. O spun și eu, o spun și alții. Nu cred că este el, este o părere. Eu sunt convins că în sufletul lui nu se poate ca un om normal să vezi atâtea nenorociri și atrocități. Cred că regretă, nu și-a imaginat acest lucru", a declarat Vlad Ciurea.
Ca un exercițiu de imaginație, ca obiect de studiu, Mihai Morar l-a provocat pe Vlad Ciurea să-i pună diagnosticul lui Vladimir Putin. Drept răspuns, medicul român a făcut referire la istorie.
"Mi-e foarte greu să pun un diagnostic și nici să compar cu alte personalități. Inițial s-a gândit că vrea mama-Rusie, iar numele de Petru cel mare, care a dat și bătălia de ls Stănilești în 1711... atunci boierii moldoveni au trădat, l-au trădat pe Dimitrie Cantemir. De ce? Pentru că au zis că mai bine cu turcii decât cu rușii. Rușii, acolo unde au pus piciorul acolo rămâneau, foarte greu îi trimiți în altă parte", a completat medicul.
Psihiatrul Gabriel Diaconu, specializat în suicid, a vorbit despre Vladimir Putin și problemele pe care acesta le are în comportament, după ce în ultimele săptămâni au apărut mai multe informații despre bolile pe care le-ar avea.
Acesta a povestit despre momentele din cariera sa în care a fost nevoit să interacționeze cu pacienți psihotici, care puteau deveni agresivi în orice moment și a făcut o paralelă cu felul în care încearcă acum Occidentul să negocieze cu Putin.
"Ce fac aliații NATO, fără să fie implicați în conflict și fără să meargă în apartamentul lui Putin, metaforic vorbind, este să încerce să îl convingă, să îl persuadeze, să îl canalizeze treptat: irațional, rațional, contează mai puțin, către o decizie spre binele lui.
Asta e o chestiune foarte interesantă. Foarte rar poți să întâlnești pacienți psihiatrici care în tot demersul asta să caute să-și facă rău. Cu o singură excepție: sinucigașii....
Ce diagnostic îi pune Gabriel Diaconu lui Vladimir Putin - citește mai departe AICI
Prof. dr. Octavian Buda, medic primar psihiatru, profesor de Istoria Medicinei la UMF "Carol Davila" și expert al Institutului "Mina Minovici" din București, ne-a vorbit despre diagnosticul lui Vladimir Putin și rolul medicinel legale în războiul declanșat de Rusia.
"Ceea ce se întâmplă acum se întâmplă în condiții de conflict armat direct. Poate greșesc, dar e un soi de haos omucidar care se petrecese, în sensul în care se omoară cu bestialitate aproape fără discriminare și maniera în care se distrug acest localități și sunt omorâți oameni la întâmplare, asta demonstrează o furie destructivă.
La Katyn vorbim despre o ucidere sistematică a unui număr de oameni care au fost cu un program prestabilic găsiți, identificați, împușcați.
Există în anii 1990 câteva relatări a unora dintre cei care au participat la aceste execuții și care spuneau: Nu execuția în sine era o problemă, pentru că era imediat imobilizat, legat cu mâinile la spate și împușcat în câteva secunde. (...)
Ei au lucrat cu foarte mare atenție și cu precizie matematică ca să fie absolut siguri că împușcă pe cine trebuie", a spus prof. Octavian Buda, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.
"Cei care au lucrat pentru Katyn și au apărut în arhive fotografii cu ei, este îngrozitor, au primit o primă bănească pentru că au fost foarte operativi în a asasina, într-un anume interval de timp, un anume număr de oameni. Există un călău, Blohin, care practic, se pare că la viața lui ar fi omorât circa 7.000 de oameni, asta era meseria lui.
Psihiatric... există oameni care nu au empatie, care nu au emoții. Definiția psihopatiei, care e una clinică și este agreată de manualele moderne de psihiatrie este: În timp ce fiecare dintre noi ne adaptăm la mediul în care trăim pentru a găsi un echilibru între valorile noastre interioare, emoționale, relaționale și societatea în care trăim, psihopatul distruge mediul din jurul lui, pentru a obliga mediul să se adapteze exigențelor lui.
Practic, mentalitatea este legată de faptul că nu există ideea aceasta de întrajutorare, compasiune. Gândiți-vă că niște oameni stau la masă, generează un document și în document se ascunde condamnarea la moarte a unor oameni care nu au legătură cu acei șefi de stat.
Am văzut că niște oameni i-au pus un diagnostic lui Vladimir Putin. Sigur, poți să-i pui un diagnostic. El e psihopat în măsura în care mediul generează un anume gen de comportament și Rusia are, din păcate, niște personaje absolut îngrozitoare", a mai spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...