Vlad Voiculescu, răspuns cu un citat din Biblie la o întrebare despre mărțișoare
26 feb 2021, 21:03

Marțișor. Foto: Pixabay
Vlad Voiculescu a răspuns cu un citat din Biblie, la o întrebare despre mărțișoare. El a afirmat, totuși, că recomandă ca elevii să poarte mănuși atunci când oferă mărțișoare sau flori.

Vlad Voiculescu a fost întrebat dacă elevii vor fi „liberi” să ofere mărțișoare și flori de 1 martie, având în vedere că ministrul Educației a răspuns afirmativ la această întrebare. Voiculescu a răspuns cu un citat din Biblie. 
„Să definim "este liber"... Aș răspunde cu un citat din Biblie: Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos!", a declarat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Întrebat din nou, Voiculescu a spus că le recomandă elevilor să poarte mânuşi când dau mărţișoarele.
Dacă ar fi considerate obiecte personale, acestea ar fi interzise din cauza unui ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. Cîmpeanu spune însă că doar el decide ce se întâmplă în şcoli, ministerul Sănătăţii neavând un cuvânt de spus în acest sens. Iar, din punctul lui de vedere, atât mărţişoarele de 1 martie cât şi florile de 8 martie trebuie permise.
"Ordinul de ministru comun Educați și Sănătate prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal.
Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal", a precizat Sorin Câmpeanu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?