Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva. În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi la ceva care poate vă produce râsul. Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”, a spus, la Antena 3, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Iar cine l-a urmărit de-a lungul vremii a putut observa că neurochirurgul este o persoană foarte optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu cu o vorbă bună la el.
Invitat în podcast-ul lui Mihai Morar, ”Fain și Simplu”, medicul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit, printre altele, de orele în care avem randamentul cel mai mare.
”Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza este la fel. Deci noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea.
Regula lui Opt
De asemenea, neurochirurgul Vlad Ciurea a reamintit de ”Regula lui Opt”, o regulă după care germanii se ghidează în viața de zi cu zi. ”8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât și cum și în ce condiții, relaxante și dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac. Spre seară, ceea ce îți place, o muzică bună, o discuție bună, o carte bună, cât mai puține știri nefaste care să meargă direct spre creier. Și mergem înainte. Și toate lucrurile decurg lin, foarte lin și au și un rezultat foarte bun”, a mai spus Vlad Ciurea. (Citește mai departe AICI)
Vlad Ciurea a oferit câteva sfaturi pentru a putea trece cât mai bine peste perioada actuală, în care cu toții trecem prin atacuri de panică, mai mult sau mai puțin conștiente. De altfel, acesta a pus accent pe ”puterea minții”, cea care ne poate să ”vindece” mai mult decât medicamentele.
”Comanda supremă, bijuteria, creierul e dereglat. Iar dereglându-se creierul toate pleacă în jos și nu mai funcționează în condiții normale. Noi trebuie să ne facem treaba, să fim capabili, oriunde suntem în serviciu, să discutăm cât mai puțin, dar nu în sens rău, cât mai puțin în sensul că să continuăm să lucrăm în condiții cât mai bune și să rămânem cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu, cu această bijuterie întreagă. Întrebarea este dacă putem sau nu putem”, a spus medicul în cadrul podcastului ”Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar. (Citește mai mult AICI)
Vezi și: Cele trei elemente esențiale pentru creier. Ciurea: Nu costă nimic
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...