Vitaminele, esențiale pentru un ten sănătos. Ce să mănânci

Portocale  FOTO: pixabary
Medicul dermatolog Olga Melnic recomandă consumul de fructe și legume precum morcovi și portocale pentru un ten sănătos.

Medicul dermatolog Olga Melnic spune că și alimentația contribuie la un ten sănătos și ”sunt vitamine și sunt multe alimente care ne îmbogățesc pielea cu colagen”.

”Betacarotenul este precursorul vitaminei A, îl găsim în morcov, portocale, în fructe și legume portocalii și roșii. Se poate lua și suplimentar în capsule. Este inofensiv. Vitamina A este foarte importantă pentru piele, ajută la menținerea tinereții pielii și procesele de reparație. Vitamina C este foarte importantă pentru piele, este o vitamină a tinereții, Zincul, vitamina D. Pielea este oglinda sănătății noastre. Deci trebuie să avem o alimentație echilibrată bogată în vitamine. Iar hidratarea este foarte importantă, pentru că trebuie să ne hidratăm suficient pentru a menține nivelul de hidratare optim în piele”, a concluzionat dermatologul Olga Melnic, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel