Vitaminele care nu trebuie să le lipsească persoanelor de peste 50 de ani. Medic: Sunt cele mai importante

vitaminele - FOTO: Freepik
Vitaminele care nu trebuie să le lipsească persoanelor de peste 50 de ani. Medicii împărtășesc lista cu vitaminele esențiale pentru persoanele aflate la vârsta a doua.

Vitaminele care nu trebuie să le lipsească persoanelor de peste 50 de ani. Potrivit unui doctor, există o vitamină cheie pe care oricine ar trebui să o ia, indiferent de sex. Dr. Mindy Pelz a spus că trebuie să te concentrezi pe două produse alimentare.

Care sunt vitaminele de care au nevoie persoanele de vârsta a doua

În primul rând, sexul și hormonii ar trebui să joace un rol în procesul de luare a deciziilor, stabilind o pastilă preferată pentru femei și alta pentru bărbați.

Vorbitând la podcastul ”The Diary Of A CEO”, Dr. Mindy Pelz a spus care este cel mai important supliment pentru femei.

”Ei bine, pentru femei, cel mai important supliment pe care îl pot lua vreodată este magneziul. Magneziul face fiecare hormon din corpul tău”, a spus dr. Mindy Pelz.

Cu toate acestea, pentru cei care își doresc să-și completeze nivelul de testosteron, un produs esențial este zincul.

”Pentru bărbați, aș spune că cel mai important supliment - adică există multe - dar pentru hormoni, zincul, deoarece zincul produce testosteron”, a spus doctorul.

Vezi și: Durerile banale, simptomele unui cancer mortal. Este cel mai agresiv și parșiv cancer. Nu dă semne clare decât când s-a răspândit în tot corpul

Vitamina D, esențială

Cel de-al doilea supliment important de adăugat în dulapul tău medicinal nu depinde de sex.

”În afara acestui aspect, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, celălalt supliment și altă măsură pe care trebuie să o avem în vedere sunt nivelurile noastre de vitamina D.

Dacă nivelul tău de vitamina D este sub 30, te afli într-o stare critică de slăbiciune a sistemului imunitar, deci trebuie să-l aduci peste 30. Pentru sănătatea hormonală, trebuie să-l vezi la un nivel mai ridicat, în jur de 60-70, pentru ca hormonii tăi să funcționeze la cel mai bun nivel”, a mai spus medicul.

Public Health England sfătuiește și toți adulții și copiii cu vârsta de peste un an să ia în considerare un supliment de 10 micrograme de vitamina D în lunile de toamnă și iarnă. Acest lucru se datorează faptului că expunerea ta la soare scade semnificativ pe măsură ce zilele devin mai scurte și vremea se înrăutățește, lăsându-te expus riscului de a dezvolta o deficiență.

Vezi și: Mihaela Bilic, truc pentru a scăpa de constipație: Reglează digestia și favorizează tranzitul intestinal

Suplimente alimentare pentru adulții mai în vârstă

Persoanele cu vârsta peste 50 de ani pot avea nevoie de mai multe vitamine și minerale decât adulții mai tineri. Medicul tău sau un dietetician îți poate spune dacă trebuie să îți schimbi dieta sau să iei un supliment de vitamine sau minerale pentru a asigura un aport suficient de:

Calciu: Calciul funcționează împreună cu vitamina D pentru a menține oasele puternice la orice vârstă. Pierderea masei osoase poate duce la fracturi la femeile și bărbații mai în vârstă. Calciul se găsește în lapte și produse lactate (preferabil degresate sau cu conținut scăzut de grăsime), pește conservat cu oase moi, legume cu frunze verzi închise, precum kale, și alimente cu adaos de calciu, cum ar fi cerealele pentru micul dejun.

Vitamina D: Majoritatea oamenilor din Statele Unite consumă mai puține cantități de vitamina D decât cele recomandate. Discută cu medicul tău despre adăugarea laptelui și a produselor lactate fortificate cu vitamina D, cereale fortificate cu vitamina D și pește gras la dieta ta sau despre utilizarea unui supliment de vitamina D.

Vezi și: Căderea părului: cauze, simptome, tratament. Cum pot afecta coafurile căderea părului

Vitamina B6: Această vitamină este necesară pentru a forma globulele roșii. Se găsește în cartofi, banane, piept de pui și cereale fortificate.

Vitamina B12: Ajută la menținerea sănătății globulelor roșii și a nervilor. Deși adulții mai în vârstă au nevoie de aceeași cantitate de vitamina B12 ca adulții mai tineri, unii au dificultăți în absorbirea naturală a acestei vitamine din alimente.

Dacă ai această problemă, medicul tău poate recomanda să consumi alimente precum cereale fortificate cu adaos de vitamina B12 sau să iei un supliment de B12. Vegetarienii stricti și vegani sunt mai expuși riscului de a dezvolta deficiență de vitamina B12 deoarece sursele naturale de alimente care conțin vitamina B12 sunt limitate la produsele de origine animală. Discută cu medicul tău despre potrivirea unui supliment de B12 pentru tine, potrivit National Institute of Aging.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel