Vitaminele care ar scade riscul de Parkinson. ALIMENTE recomandate

Bacteriile bune din intestin pot fi întreținute prin alimentație
Cei care mănâncă multe alimente bogate în vitamina C și E își pot reduce riscul de boală Parkinson cu aproape o treime, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea Milano-Bicocca din Italia au demonstrat, într-un studiu, că alimentele bogate în vitamina C și vitamina E ar reduce riscul de a dezvolta în timp boala Parkinson. Specialiștii susțin că vitaminele C și E sunt și antioxidanți care ar putea îndepărta daunele celulare cauzate de Parkinson.

”Efectul protector al vitaminelor asupra riscului bolii Parkinson ar putea fi limitat la anumite vitamine, cum ar fi vitaminele E și C. Prin urmare, consumul de alimente bogate în vitaminele E și C ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării bolii Parkinson. (...) De asemenea, concentrații mari de vitamina C se găsesc în sistemul nervos central, unde are proprietăți neuroprotectoare”, a declarat cercetătorul Essi Hantikainen, de la Universitatea Milano-Bicocca din Italia.

Potrivit specialiștilor, studiul nu poate dovedi că cele două vitamine previn Parkinson, ci doar că niveluri ridicate ale acestei vitamine au fost asociate cu un risc mai mic de a face boala. Parkinson e o tulburare de mișcare, în cadrul căreia este redusă dopamina, o substanță din creier responsabilă cu vorbirea, mersul și echilibrul. Dintre alimentele bogate în vitamina C amintim: portocale, căpșuni, broccoli, varză de Bruxelles; respectiv vitamina E - spanac, varză, dovleac, nuci, migdale, arahide, potrivit medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel